Hirdetés


Hirdetés

Hegesztési és technológiai klaszter alakult PDF Nyomtatás E-mail

Május 31-én a MÉGSZ Ipari és Technológiai Tagozata kezdeményezésére megalakult Budapesten az Épületgépészeti Hegesztési és Technológiai Klaszter. Az alakulásra a szövetség által szervezett hegesztési technológiai szakmai nap végén került sor.

hk

Az érdeklődőknek Pánger László a tagozat elnöke és Zongor Gábor a szövetség Minőségfejlesztési Intézetének vezetője ismertette a klaszter tervezett céljait. A legfontosabb, hogy a klasztertagok hegesztéssel kapcsolatos minősítésének költségei jelentősen csökkenjenek, hiszen napjainkban ez jelentős költségeket okoz a kisvállalkozásoknak évente. Ezen túl ki kellene használni a fejlesztési pályázatokat valamint az érdekvédelmi, oktatási és belső együttműködési lehetőségeket.

A klaszter alapító okiratának és szervezeti és működési szabályzatának tervezetét Bozsó Béla ügyvezető ismertette, melyet a résztvevők megvitattak és kisebb módosítások után elfogadtak. Az alapító okirat szerint a klaszter kéri felvételét a MÉGSZ-be, a menedzsmentszervezete pedig a szövetség szolgáltató cége, a Magyar Épületgépészetért Kft. lett, amely segíteni fogja a klasztert céljai elérésében.

elads

Az alapítás után a klaszter tagjai 20.000.- forint éves tagdíjról döntöttek és megválasztották az irányító testület tagjainak Vajthó Gabriellát, Szathmáry Bélát, Berta Attilát, Zongor Gábort és Pánger Lászlót. Az Irányító Testület első ülésén Pánger Lászlót választotta meg az IT elnökévé.

Az IT és a tagok egyetértettek abban, hogy a munkát a tagok és a lehetséges tagok igényeinek részletesebb felmérésével kell folytatni, és több fórumon is új tagok belépését kell kezdeményezni. I

tt  megtekinthető a klaszter alapító okirata,  további  információk  pedig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen kérhetők.

Módosítás dátuma: 2011. június 30. csütörtök, 13:48