Hirdetés


Hirdetés

HAJDU puffertárolók PDF Nyomtatás E-mail

Hajdu puffertároló – a fűtési rendszerek energiatárolója. Kiegyenlítik a hőtermelő (vagy a rendelkezésre álló energia) és a hőigény időbeli eltérését, biztosítva ez által a komfortosságot.

Álló kivitelben, 300–1000 literes űrtartalommal, „üres”, csőkígyós és kombi kivitelben kerülnek forgalomba. Az „üres” tárolók (PT-típusok) 9 db 6/4”-os csatlakozócsonkot tartalmaznak a hőtermelők és a hőleadók csatlakoztatásához, valamint a ½”-os érzékelő csonkokat. A csőkígyós kivitelek (PT…C-típusok) a szolár vagy hőszivattyús rendszerek közvetlen csatlakoztatáshoz tartalmaznak egy hőcserélőt. A kombi tárolók (PT…CF-típusok) az előbbieken kívül egy flexibilis, rozsdamentes csővel is kiegészülnek a használati meleg víz előállításhoz.

A tartály belső felületének nincs korrózióvédelme, így csak fűtővízzel tölthető fel. A tárolók szigetelése 100 mm vastag lágy poliuretán hab; köpenyük műbőr. A köpeny és a szigetelés szerelhető, így ezeket eltávolítva állítható a tároló az üzemelési helyére. Szigetelés nélkül a legnagyobb tároló is bevihető 800-as ajtón.

A kombi pufferek használati meleg vizet is szolgáltatnak, átfolyós módon, a flexibilis rozsdamentes cső falán keresztül felmelegítve a hideg vizet. Azonban egyszerű puffertárolós rendszer indirekt tárolóval kombinálva szintén képes meleg vizet is szolgáltatni, akár közvetlenül a hőtermelőből, akár a puffertárolóból nyert energiával.

Részletes prospektusunk

H_puffer

 

Módosítás dátuma: 2010. május 03. hétfő, 20:04