Hirdetés


Hirdetés

Telt ház volt az első napenergia-konferencián! PDF Nyomtatás E-mail

November 9-én több mint kétszáz szakmabeli kolléga hallgatta végig az első Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben konferencia előadásait és nézte meg a több mint húsz kiállító berendezéseit, szolgáltatásait. A konferencia résztvevőit Olajos Péter helyettes államtitkár köszöntötte és rövid tájékoztatást adott a kormányzati szándékokról. A szakmai programot a MÉGSZ Napenergia Tagozata állította össze, a szervezést a szövetség rendezvényszervező irodája végezte. A hallgatóság jelentős része este hatig a helyszínen maradt, hogy megvitassa a konferencia záródokumentumát, melynek végleges változatát hamarosan közzétesszük.
A rendezvény szponzorai a Weishaupt, Wilo, Equinox, Klíma Áruház, Gienger Pécs, Naplopó voltak, a médiatámogató a Magyar Installateur.

A konferencia részletes programja: itt

Az előadások címére kattintva letöltheti azok anyagát.

A magyarországi napkollektoros piac jelene és jövője 2020-ig az európai tendenciák és a hazai támogatáspolitika tükrében (Varga Pál, elnök, MÉGSZ Napenergia Tagozat)

Külföldi gyakorlatok a napkollektorhasználat ösztönzésére (Varga Katalin, projektvezető, Energia Klub)

Napkollektoros rendszerek hatása az épületenergetikai számításokra, pályázati anyagok előkészítésére (Baumann Mihály, ügyvezető, Bausoft Kft.)

Nagy létesítmények használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszereinek kapcsolásai (Dr. Szántó Zoltán egyetemi docens, BME Épületgépészeti Tanszék)

Napkollektoros épülethűtés lehetőségei Magyarországon. Megvalósult 1000 négyzetméteres rendszer tanulságai (Moumoulidis Ioannis, ügyvezető, Alfagas Kft.)

Napkollektorok forgalmazásának minőségi kritériumai és jogszabályi feltételei (Borossy Tamás, tud. osztályvez. helyettes, ÉMI Kft.)

Nyerni a napenergiával - Napkorona bajnokság önkormányzatok részére (Tóth Nelli, projektvezető, Energia Klub)

Melegvíz nagyban: Faluház (Urbancsok Attila, műszaki ig., Öko-Planet Kft.)

Hotel Hélia. 10 éves rendszer tapasztalatai (Lendvay Gábor, tervező, Naplopó Kft.)

Telenor székház. Egy nagy beruházás tapasztalatai. (Varga Attila, műszaki ig., Solartis Kft.)

DSCF1web

 

DSCF2web

 

DSCF3web

 

DSCF5web

 

 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2010. november 15. hétfő, 15:02