Hirdetés


Hirdetés

Elhunyt Vinkler Károly, az IMI-Hydronic munkatársa PDF Nyomtatás E-mail

(1959-2021)

„Soha nem vagyunk elegen, hogy magunkra vegyük egy ilyen nagy bánat súlyát!” (Olivier Bourdeaut)

Gyorsan lett az épületgépészek Karcsija! Mindenki tudta, hogy számíthat rá! Karcsi pedig mindenkinek akart és tudott segíteni.
De aki vele közelebbi kapcsolatban lehetett, az megismerhette a családszerető, az életigenlő, művelt embert is. Több nyelven beszélt, tartott szakmai előadásokat. Meghatározó volt számára a zene. Hosszú éveken át énekelt a Szent István Bazilika kórusában. Műveltsége, életszeretete lenyűgöző volt.

Nagy űrt hagyott maga után. Szakmai munkásságát – hála önzetlen mentori tevékenységének is – fiatal kollégái az IMI-HYDRONIC-ban folytatni tudják! Családjában azonban senki nem tudja átvenni szerepét. Családján kívül senki nem képes érzékelni az elvesztése okozta fájdalmat.

Vinkler Karoly

A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen végzett okleveles hűtőipari mérnökként, majd a TATA Hűtőtechnikai Mérnökirodánál kezdett el dolgozni, ahol ipari ammóniás hűtési rendszereket tervezett. A felesége kiküldetése révén két évre kiköltöztek Finnországba. Finnországból hazatérve az APV Hungary Kft.-nél kezdett el dolgozni, a hűtőipari csoportban, majd innen elcsábították a Tour & Andersson céghez, és igazán itt kezdett a hidraulikai beszabályozásokkal foglalkozni. Így került az épületgépész társadalomba, ahová a legnagyobb örömére befogadták, és rövid időn belül a hidraulikai beszabályozás itthoni és nemzetközi szaktekintélyévé vált.

Előadásait segítendő sorozatban írta meg (tan)könyveit, amelyekbe mindig megpróbált olyan gyakorlati tapasztalatokat belecsempészni, amelyekkel munkája során találkozott. Könyveiből néhányat lefordítottak angol nyelvre is.

Az innováció területén is rendkívülit alkotott, hiszen nevéhez kötődik egy új hidraulikai méretező program „honosítása”, melyet cseh szoftverfejlesztő kollégákkal közösen fejlesztett. A létesítmények felsorolása, amelyek hidraulikai méretezése során felhasználták az általa fejlesztett méretező szoftvert, oldalakat tenne ki!

Vinkler Károlyt a Szent István Bazilika altemplomában lévő végső nyughelyére Húsvét után kíséri családja!

Nyugodjon békében!

Gyurkovics Zoltán elnök
MMK Épületgépészeti Tagozata

A Magyar Épületgépészek Szövetségének elnöksége részvétét fejezi ki a családnak és az IMI-Hydronic munkatársainak!

Táviratcím: Vinklerné Farkas Judit, 1143 Budapest, Hungária körút 41.

Módosítás dátuma: 2022. június 14. kedd, 12:26