Hirdetés


Hirdetés

Újabb rendelet a gázszereléssel kapcsolatban PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Közlöny 208. számában megjelent a nemzetgazdasági miniszter 42/2017. (XII. 11.) NGM rendelete a gázszerelők és gázkészülék-javítók tevékenysége folytatásának részletes feltételeiről, az e tevékenységek bejelentésének és nyilvántartásának rendjéről, valamint az e tevékenységekre vonatkozó kötelezettségek be nem tartásának esetén alkalmazandó jogkövetkezményekről.

A rendelettel hatályon kívül került a gázszerelők engedélyezéséről és nyilvántartásáról a 30/2009. (XI. 26.) NFGM rendelet.
Az új rendelet alapvető változtatást nem tartalmaz, de pontosítja a gázszerelői jogosultságok feltételeit, valamint a továbbképzések rendjét. A rendelet külön fejezetben foglalkozik a szabálytalanságok esetén alkalmazott szankciókról. A rendelet intézkedik a 11/2013.(III.21.) NGM rendelet szükségszerű módosításáról is.

Megjegyzendő, hogy a Gáztörvényben a készülékcserével kapcsolatos új egyszerűsítés szabályozását a 11/2013.NGM rendelet, várhatóan januári módosítása fogja tartalmazni úgy, hogy az eddigi egyszerűsített készülékcsere lehetősége továbbra is hatályban marad.

A teljes rendelet itt olvasható

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 11:35