Hirdetés


Hirdetés

Szakmai nap és laboravató a pécsi Gépészmérnök Tanszéken PDF Nyomtatás E-mail

Április 21-én a Grundfos – Helios – Herz cégek szakmai napjára és légtechnikai laboravató rendezvényre került sor a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Gépészmérnök Tanszékén.

A Grundfos – Helios – Herz szakmai nap keretében előadó cégek mindegyike szoros kapcsolatban van a tanszékkel, és a laborokban nagyértékű eszközeikkel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A rendezvényen először Kovács István a HELIOS műszaki vezetője tartott előadást „Szellőztető megoldások EC technikával” címmel. Erdei István értékesítési igazgató a GRUNDFOS újgenerációs keringető szivattyúk alkalmazását mutatta be. A „Biomassza kazán alapismeretek” című előadásában a kazánok új generációjáról beszélt Páger Szabolcs, a HERZ műszaki tanácsadója.

Az előadások után következett a Légtechnikai Labor avatóünnapsége. A tanszék számára felajánlott rendszer egy kompakt kialakítású hővisszanyerős készülék, amely lakások, irodák központi szellőztető rendszeréhez alakítottak ki. Az eszköz szériakivitelben tartalmazza az innovatív EasyControls beépített webszerveres vezérlést. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy többféle üzemmód tesztelésére legyen lehetőség:

  • friss levegő a külső térből bevezetve
  • levegő előtemperálása levegős talajkollektorral
  • levegő előtemperálása vizes talajkollektorral
  • levegő előtemperálása talajszondával

Az üzemeltetési variációk sokfélesége kiváló szakdolgozat téma lehet a hallgatóknak.

Ugyancsak az ünnepség keretében került bemutatásra a Schako Kft. új ajándéka is, amely egy helyiség nyomástartás vezérlés működőképes modellje.

Avato 00003

019

002

Módosítás dátuma: 2016. június 15. szerda, 16:10