Hirdetés


Hirdetés

Jó előadások, sok érdeklődő volt az Aereco Akadémián PDF Nyomtatás E-mail

Nagysikerű szakmai konferenciát rendezett az Aereco Légtechnikai Kft., Aereco Akadémia címmel a visegrádi Thermál Szállodában. A kb. 150 szakember színvonalas előadásokat hallhatott a tartózkodási terek levegőminőségének az emberi egészséget befolyásoló hatásairól, a megfelelő komfort-érzetet biztosító, energiahatékony szellőztetési megoldásokról.

A „korszerű, energiahatékony” építészeti megoldásokkal jelentkező egészségi kockázati tényezőket ismertette szemléletesen Dr. Magyar Donát osztályvezető (Országos Közegészségügyi Központ).

Dr. Magyar Zoltán tanszékvezető (BME Építészmérnöki Kar) a közel nulla energiaigényű épületekkel szemben támasztott követelmények kielégítésének új lehetőségeiről tartott előadást, kihangsúlyozva, hogy az energiahatékonyság növelése nem eredményezheti a komfort színvonalának csökkenését.

Hogyan valósítható meg komfortnövelő szellőztetés energiahatékonyan? Szabályozott, hővisszanyerős, páraszabályozott Aereco szellőztető rendszerekkel – adta meg a választ és ismertette azok alkalmazási lehetőségeit Czeilinger Ferenc az Aereco Kft. szellőzéstechnikai tanácsadója. Csullag Tamás, az Aereco Kft. műszaki igazgatója a lakók életritmusához illeszkedő szellőztető központi szellőztető rendszerek előnyeit mutatta be.

Baumann Mihály tanszékvezető (Pécsi Tudományegyetem) az épületek szellőztetésének energetikai kérdéseiről és a légtömörség mérési módszereiről tartott igényes előadást. Számítási példákon mutatta be az épület légforgalmának modellezési szoftverét.
A nyílt égésterű tüzelőberendezések levegő-ellátásának követelményrendszerét és a kémény-áramkör kialakulásának feltételeit mutatta be Dr. Barna Lajos c. egyetemi tanár (BME Gépészmérnöki Kar).

Ugyancsak a nyílt égésterű tüzelőberendezések levegőellátását biztosító Aereco megoldásokat hallhattunk-láthattunk Hartmann Zoltántól (Aereco Kft., szellőzéstechnikai tanácsadó).
Engel György (Aereco Kft., kereskedelmi szaktanácsadó) mérési módszereket mutatott be, ami ahhoz szükséges, hogy a megfelelő komfortot elérjük a lakóépületekben.

Az előadásokat követő, az előadók részvételével megtartott kerekasztal beszélgetés jó lehetőséget nyújtott a hallgatóság kérdéseinek megválaszolására.