Hirdetés


Hirdetés

Fűtésszerelői szakképzőbázist hozott létre a Bosch PDF Nyomtatás E-mail

A magyarországi Bosch csoport budapesti telephelyén átadott oktatóteremben évente 1500-an ismerkedhetnek meg az alternatív, környezetkímélő és energiatakarékos fűtési megoldásokkal. Az oktatóközpont 30 millió forintosba került.

A fűtési rendszerek kialakítása és karbantartása egyre összetettebb, a jogszabályok egyre szigorúbb követelményeket támasztanak a felhasználók biztonsága érdekében, a fogyasztók egyre jobban igénylik az új technológiákat. A hőszivattyúk, kondenzációs kazánok, napkollektorok a XXI. század berendezései, amelyek alkalmazására fel kell készülni, új, más szakmát is érintő ismereteket kell szerezni. Az említett technológiák beépítéséhez, szervizeléséhez jól képzett szakemberekre van szükség.

Gerd Vrieling, a termotechnika üzletág regionális értékesítési igazgatója az átadón kiemelte: a Bosch százharminc éves innovátorként és a műszaki oktatás elhivatott támogatójaként évek óta hangsúlyozza a magas minőségű és célzott tudással rendelkező technikus és szakmunkás szakemberek képzésének fontosságát. Hozzátette, elengedhetetlennek tartják, hogy a diákok az elmélet elsajátítása mellett a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője kifejtette, az oktatóteremmel hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő évtizedek szakemberei európai színvonalú képzettséget szerezzenek.

Forrás: MTI

400x4136 2016

400x4137 2016

Módosítás dátuma: 2016. március 31. csütörtök, 15:35