Hirdetés


Hirdetés

Hol a határ…..? – Díjátadás az Építők Napján PDF Nyomtatás E-mail

Az Építők Napja hosszú idő óta alkalmat ad arra, hogy a szakma jeles képviselői elismerést kapjanak. Az idei évben is a Minisztériumok és a Szakmai Szervezetek közel 40 fő részére adtak át elismerő oklevelet, kiemelve a díjazottak példamutató szakmai tevékenységét. Az ünnepi hangulatot azonban kínos esemény is beárnyékolta. A Miniszterelnökség felügyelete alá tartozó MMK által javasolt szakemberek nem tudták átvenni az elismerő oklevelüket.

A Magyar Mérnöki Kamara 10 főt javasolt, ők voltak, akik ugyan meg lettek hívva az eseményre, de csak nézőként tudtak részt venni!

A Miniszterelnökség az átadás előtt egy nappal értesítette a Kamarát, hogy „technikai okok” miatt nem tudják aláírni az okleveleket. Kassai elnök úr az utolsó pillanatig küzdött, hogy a díjátadás megvalósuljon, de ez nem sikerült.

Az Építők Napi ünnepi ülésen Füleky Zsolt úr, a Miniszterelnökség képviseletében ígéretet tett, hogy az átadás későbbi időpontban meg fog történni!

Ez az ígéret azonban nem tompíthatja az érintettek csalódottságát, sokan voltak, akik önérzetükben megbántva érezték magukat. Kérdés, hogy a szakma, a kiemelkedő szakemberek megérdemlik-e az ilyen eljárást?

Reméljük a Miniszterelnökség megfelelő körülmények között pótolja az elmaradt díjátadást!

Az MMK Épületgépészeti Tagozata Keve Lajos okl. gépészmérnököt 50 éves kiemelkedő tervezői és szakértői tevékenysége, emberi példamutatása alapján javasolta az elismerésre. Lajos 15 évig tevékeny tagja volt a tagozat Minősítő Bizottságának is. Azt hisszük, a legfontosabb a kollégák elismerése és ezt egy díjátadás elmaradása nem árnyékolhatja be.

Nagy Gyula
MMK ÉgT
elnök

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 31. hétfő, 15:19