Hirdetés


Hirdetés

Hőszivattyús és biomasszás szakmai nap sok érdeklődővel PDF Nyomtatás E-mail

Több mint száz szakmabeli érdeklődése kísérte a MÉGSZ októberi Megújuló Energia Szakmai Napját, amelyet immár harmadszor szerveztek meg Budapesten a Lurdy Házban.

4. DSC 0096

 

Délelőtt elsősorban a hőszivattyús technikával kapcsolatban hangzottak el előadások. Fodor Zoltán a Geowatt Kft. ügyvezetője, a MÉGSZ Geotermikus Hőszivattyú Tagozatának vezetője az elfolyó termálvíz hőszivattyús hasznosításáról tartott előadást. Fehér János, a székesfehérvári Delta-F Kft. vezetője, egy általuk létesített családi házas rendszer mérési adatait mutatta be és elemezte. Kardos Ferenc a Kardos Labor vezetője saját fejlesztésüket, az Energiakulcs márkanéven bejegyeztetett berendezést mutatta be, ami hőszivattyút, központi hővisszanyerős szellőztetést és épületszerkezet-temperálást foglal magába. A délelőtti programot a Siemens részéről Szűcs Péter mérnök előadása zárta hőtermelő rendszerek gyártófüggetlen komplex szabályozásáról.

Délután a biomassza-hasznosítás került terítékre. Boronkai Miklós az Öko Valentia Kft. vezetője a különféle típusú épületekben alkalmazható kazántípusokat mutatta be. Páger Szabolcs a Herz mérnöke előadásában a tüzelőanyagok kiválasztására és a tárolók kialakítására összpontosított elsősorban. Hogyan váltottak 123 millió forintból gáztüzelésről faapríték-tüzelésre - ezt mutatta be Győrfi Miklós, a Nestro Kft. munkatársa, majd az erdőgazdaságok lehetséges szerepéről tartott lendületes és érdekfeszítő előadást dr. Jung Lászó az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója A programot Csizmadia Zoltán projektmenedzser zárta, aki előadásában a Baranya megyei tüzelőanyag-piacon szerzett tapasztalatait részletezte. A nap házigazdája Gyárfás Attila, a MÉGSZ ügyvezető alelnöke volt, aki értékes kommentárjaival gazdagította a rendezvény szakmai tartalmát.

Képes beszámolónk:

DSC 2290

DSC 2305

DSC 2315

DSC 2343

Módosítás dátuma: 2022. május 30. hétfő, 13:22