Hirdetés


Hirdetés

Egyeztetést kér az otthonteremtésről három szakmai egyesület PDF Nyomtatás E-mail

Több szakmai szervezet levélben fordult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez annak érdekében, hogy újra működjön az Otthonteremtési Tanácsadó Testület (OTT).

A levelet a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) - amelynek a MÉGSZ is tagja - a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) és a TLE írta.

A családok otthonteremtési kérdéseivel foglalkozó testületet még nemzetgazdasági miniszterként Matolcsy György alapította. Az OTT meghirdetett célja az volt, hogy - mértékadó civil és szakmai szervezetek bevonásával - otthonteremtési, továbbá az ehhez kapcsolódó pályázati és építésügyi kérdésekben, kormányzati intézkedésekre tegyen javaslatot, illetve kormányzati tervezeteket véleményezzen.

A levélírók kiemelték, hogy a korábbi testület kidolgozott anyagai és javaslatai rendelkezésre állnak. Ezen kívül a civil és szakmai szervezeteknek is kidolgozott anyagaik vannak, a többi között az energiahatékonysági projektekkel, a használt lakásokkal kapcsolatos intézkedésekkel összefüggésben, valamint a lakásfelújítást, lakásépítést, bérlakás-építést ösztönző intézkedési javaslatokkal.

Az OTT 26 tagú, közöttük több banki vezető, minisztériumi államtitkár, illetve helyettes államtitkár is megtalálható. A szakmai szervezetek közül - egyebek mellett - tagok a Magyar Építész Kamara, a TLE, a Magyar Ingatlanszövetség, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség továbbá az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége vezetői is. A testület Matolcsy György miniszterségének megszűnte óta nem működik.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 15. hétfő, 16:14