Hirdetés


Hirdetés

A MÉGSZ Gyártói és Márkaképviselői Tagozata kezdeményezi a magyar CPR-rendelet módosítását PDF Nyomtatás E-mail

Három fő napirendje volt a MÉGSZ gyártói tagozati ülésének, melyet a héten tartottak Budapesten. 

Az első órában Vidor Győző a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) elnöke és Szarka László ügyvezető tartott tájékoztatót az építőanyag-ipari ernyőszervezet lobbizásban elért eredményeiről. Mint Vidor Győző, aki egyébként a Xella Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, elmondta, az egy éve megújított MÉASZ-vezetőség legfőbb célja, hogy minél több épület épüljön, vagy legyen felújítva, továbbá az építések minősége javuljon.

Az elnök a szövetség leghatásosabb fellépésének a Hazai Hatékonyság című tanulmány összeállítását és lobbizásban való felhasználását tartja. A tanulmányt jelentős sajtóvisszhang is övezte és az eddig folytatott tárgyalások alapján van esély arra, hogy a benne szereplő javaslatok beépítésre kerülnek a kormányzati döntésekbe és a tervezés alatt álló operatív programokba. – A panelépületek mellett a tanulmányban a családi és kisebb társasházak felé tereltük az érdeklődést, és a tanulmányban először használt „tartós rezsicsökkentés” fogalmat már mások is használják – mondta Vidor Győző.

A MÉASZ és annak tagegyesületei pályázati és jogszabálytervezetek véleményezésében is részt vettek, ezekről az alábbi linken lehet további információkhoz jutni:
http://www.measz.hu/hu/tevekenysegeink

Az építési jogszabályokkal kapcsolatos napirendet a magyar CPR-rendelettel (vagyis a teljesítménynyilatkozatok kiadásával) kapcsolatos elégedetlenség uralta, amelynek kapcsán a MÉGSZ megjelent pártoló tagjai egyhangúan rossznak, túlszabályozottnak és következetlennek nevezték a eu-s szabályozás alapján alkotott BM-rendeletet. A vita végén Bozsó Béla MÉGSZ-ügyvezető javasolta, hogy a tagozat kezdeményezze a Belügyminisztériumnál a rendelet módosítását. Arról is döntöttek a résztvevők, hogy nem csak a kritikát kell kifejezni, hanem konkrét javaslatokat kell kidolgozni a rendelet módosítására. Ezt a munkát Gyárfás Attila ügyvezető elnök fogja össze.

A tagozati ülés végén új vezetőség megválasztására került sor. Az új vezetőség tagjai: Kugler Géza (Rehau), Szalai László (Wilo), Csorba Gergely (Vivaco), Gaál Péter (Remeha) és Pölcz Csaba (Uponor). Elsődleges feladatuk az építőanyag-ipart érintő pályázati és jogszabálytervezetekkel kapcsolatos véleményezés és javaslattétel valamint a MÉGSZ pártoló tagjai felől az igények és javaslatok jelzése a MÉGSZ és a MÉASZ elnöksége felé. A tagozati vezetőség munkáját szakértőként és a MÉASZ elnökségének tagjaként továbbra is Gyárfás Attila fogja segíteni.

További infók a MÉASZ tevékenységéről: www.measz.hu

Ha kérdése, javaslata van, kérjük írja meg Gyárfás Attilának ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy Bozsó Bélának ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )!

Módosítás dátuma: 2014. július 22. kedd, 14:02