Hirdetés


Hirdetés

Új vezérigazgató-helyettes a FŐGÁZ Zrt.-nél PDF Nyomtatás E-mail

2014. május 1-jétől Dr. Laczó Sándor, a FŐGÁZ Zrt. Igazgatóságának elnök-helyettese lesz a társaság új vezérigazgató-helyettese.

A 2014. április 14-én lezárult MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az RWE Gas International N.V. közötti részvénycsere tranzakció eredményeként a FŐGÁZ Zrt. 49,83%-os kisebbségi részvényeinek új tulajdonosa a nemzeti energetikai társaság.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. mint a FŐGÁZ Zrt. új kisebbségi tulajdonosa Dr. Laczó Sándor urat jelölte vezérigazgató-helyettesnek, amelyet a társaság Igazgatósága 2014. április 14-ei ülésén jóváhagyott. A megbízatás határozatlan időre szól.

Dr. Laczó Sándor több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a gázipar területén. 1997-2010 között a GDF SUEZ Csoport és jogelődjei magyarországi vállalatainak vezérigazgatói posztját töltötte be. Egy ideig ellátta a szintén a GDF SUEZ Csoporthoz tartozó Dunamenti Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöki feladatait is. A vegyipari gépészmérnök és jogász végzettségű szakember ugyanebben az időszakban tagja volt több nemzetközi- és hazai szakmai, valamint tudományos szervezetnek. Tagja volt többek között a párizsi székhelyű, GDF SUEZ tulajdonában álló Földgázelosztó Zrt., és a brüsszeli székhelyű Eurogas Igazgatóságának, az Energetikai Tudományos Egyesületnek, a Magyar Szénhidrogén Készletező Társaságnak, továbbá 7 évig elnöke volt az azóta megszűnt Magyar Gázipari Egyesülésnek.

 

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 08:16