Hirdetés


Hirdetés

Sí-program épületgépészeknek PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Épületgépészek Szövetsége idén 20. alkalommal hívja tagjait és partnereit egyhetes sí-programra. Tervezett időpontja 2014. 01. 18. - 25., helyszíne Val di Fiemme, Olaszország.

 

 

A Dolomitokban fekvő Valle di Fiemme-t széles, vastagon hóágyúzott pályák, és kényelmes, ülőszékes felvonók jellemzik. A völgyben a következő különálló síterületeket találhatók (a síterületek között síbusz közlekedik):

A Fiemme-völgy legizgalmasabb része a Latemar sícentrum, amely egy igazi "sí-hintát", azaz hegyeken, völgyeken átívelő változatos síélményt ígér. A Ski Center Latemar liftjeihez és pályáihoz három helyről mehetünk fel; Obereggen (1500 m), Pampeago (1757) és Predazzo (1018 m) üdülőhelyekről.

Cavalese a Fiemme-völgy legnagyobb üdülőhelye pontosan 1000 méterrel a tengerszint felett fekszik. Innen indul a modern kabinos gyorslift az Alpe Cermispályáira, több szakaszban egészen 2250 méter magasra. Az Alpe Cermis síterületen található a Fiemme-völgy leghosszabb pályája: a 6 km-es Val della Roda. Ez egy viszonylag könnyű pálya, 617 méternyi szintkülönbséggel. Ugyanitt, Alpe Cermisben van a völgy legnehezebb pályája is, a 7,5 km-es Pista Olimpia, ennek szintkülönbsége 950 méter. A kabinos felvonó alsó állomásának közelében található a korcsolyázni szeretőket váró "jégpalota". A városközpontban számos üzlet, étterem és bár, valamint egy fedett uszoda található. A település a sífutók számára is remek úti cél lehet: Cavalesében rendezik 1971 óta a világhírű Marcialonga sífutóversenyt 70 km-es távon.

Ski Area Alpe Lusia Moenából és El Zirmóból érhető el ülőszékes lifttel. A moenai oldalon fekete és piros, az el zirmoi oldalon lankás kék pályákat találunk. A felvonók többsége ezen a síterületen is ülőszékes. 

Elbűvölő környezetben található Passo Rolle síterep, melynek öt felvonója a Cimon della Palától szállítja a síelőket 11 különböző pályára. A leghíresebb mind közül a fekete "Paradiso", mely nemzetközi versenyek színhelye, lenyűgöző panorámát biztosít látogatóinak, különösen naplementekor. A snowboardosok a 12 korláttal és 4 ugratóval rendelkező Rolle Railz Parkban gyakorolhatnak. A sífutókat 5 km sífutópálya várja, a túrázók figyelmébe a Pale di San Martino lábánál elterülő, Malga Venegiából Baita Segantinibe vezető túraútvonalat ajánljuk.

Magasság: 860 - 2388 m
Szintkülönbség: 1528 m

Sípályák hossza: 111 km (kék:42 km, piros: 49 km, fekete: 20 km)

Liftek száma: 45

SÍBÉRLET ÁRAK:

6 napos helyi  felnőtt                    195,- EUR

5 napos helyi felnőtt                     170,- EUR

4 napos helyi felnőtt                     142,- EUR

 

Fakultatív lehetőségek:

síverseny:           15 EUR/fő

síoktatás:            20.000,- Ft/5 nap/napi 1 ½ óra

 

SZÁLLÁS ÁRAK:

Szállás a HOTEL RESIDENCE VACANZE VERONZA szálláshelyen biztosított.

A résztvevők igényeinek megfelelően az alábbi szálláslehetőségek választhatók:

  • Hotel

2-ágyas szobában        451,- EUR/fő/7 éj

3.ágy 0-8 éves gyermek ingyenes

Szállodai elhelyezés esetén az árak magukban foglalják a félpanziós ellátást, és a szálloda által kínált egyéb szolgáltatásokat (pl. sítároló, wellness) – további információk a szálloda honlapján találhatók.

  • Tetőtéri apartman:

2 fős stúdió:      222,- EUR/fő/7 éj

3 fős stúdió:      148,- EUR/fő/7 éj

4 fős stúdió:      111,- EUR/fő/7 éj

  • Normál apartman :

4 fős stúdió:      123,- EUR/fő/7 éj

3 légterű apartman:

5 fős stúdió:      130,- EUR/fő/7 éj

6 fős stúdió:      108,- EUR/fő/7 éj

Apartmanok esetében a szállodán belüli szolgáltatások igénybevételéhez (pl. wellness, parkoló, sítáróló…) ClubRes Card klubkártya kiváltása kötelező, ez a helyszínen történik. Ára az igénybevett szolgáltatások függvényében változik - min. 35,- EUR/fő/turnus, max. 110,- EUR/fő/turnus.

Kaució:  200,- EUR/lakás/turnus

Az apartmanos elhelyezés nem tartalmaz ellátást!

 

További információ a szálláshelyről:

A Veronza Clubresidence szálloda Cavalese központjától 10 perces autóútra található, Carano egyik dombján, ahonnan panorámás kilátás nyílik a környező hegyi tájra. A parkolás és a Wi-Fi ingyenes. A Clubresidence apartmanjai fa berendezéssel, műholdas TV-vel és konyhasarokkal rendelkeznek. A saját fürdőszobákban zuhanyzó és hajszárító áll rendelkezésre. A Veronza Clubresidence éttermében olasz és jellegzetes Trentino régióbeli ételeket szolgálnak fel. Egy bár és egy pizzéria is rendelkezésre áll. A vendégek ingyenesen használhatják a fedett medencét és az edzőtermet. Törökfürdő és szauna, valamint masszázsok és szépségápolási kezelések állnak rendelkezésre felár ellenében. Trento és Bolzano mintegy 40 perces autóútra található.

 

A programra regisztrálhat ide kattintva!

 

A jelentkezők adatait a Magyar Épületgépészek Szövetsége továbbítja a szervezőnek, Kovács Gábor síoktatónak. A szervező felveszi a kapcsolatot minden jelentkezővel. A jelentkezők foglalása a részvételi díj 40%-ának megfelelő előleg befizetésével válik véglegessé.

Van lehetőség a teljes programnál rövidebb időre érkezni. Erre vonatkozó igényét kérjük, jelezze az online regisztrációs felületen!

Jelentkezési határidő: 2013. november 25.

Módosítás dátuma: 2013. november 12. kedd, 14:44