Hirdetés


Hirdetés

Wilo Stratos PICO szivattyúk új vezérlőfunkcióval: Dynamic Adapt PDF Nyomtatás E-mail

Az energiafogyasztás csökkentésére irányuló törekvések nem csak a szivattyúk hatásfokának folyamatos javítását eredményezik, hanem új, egyre fejlettebb vezérlő-szoftverek fejlesztését is. A fűtési rendszerek változásaihoz alkalmazkodó, „öntanuló” vezérlések további jelentős energia megtakarítást jelentenek.

A 2012. augusztus óta gyártott Stratos PICO típusok új funkcióval gazdagodtak. Alapkivitelben beépítésre került a Dynamic Adapt vezérlés (5. ábra), amely Dp változó üzemmódban aktiválható és további energia megtakarítási lehetőségeket jelent részterheléses üzemben.

51abra

Az elektronikusan vezérelt szivattyúk gyári beállításai a fűtési rendszerek jelentős részéhez illeszkednek. Részterheléses üzemben a szivattyú munkapontjának a rendszer valós igényeihez történő dinamikus illesztése jelentős energia megtakarítást eredményez, hiszen a változó térfogatáramú rendszerek az üzemidő kb. 80%-ában a szivattyú jelleggörbe első felében működnek.   A Dynamic Adapt funkció a beállított emelőmagassághoz tartozó maximális térfogatáram 50%-ig működik. Az elektronika folyamatosan figyeli a fűtési igényt, és ennek megfelelően igazítja a szivattyú teljesítményét, így a teljes térfogatáram első felében több szabályozási egyenes is létezik, nem csak a beállított érték.

stratos_pico__pic_01_1103_4c

Gyári mérések szerint a Dynamic Adapt funkció használata további 36% energia-megtakarítást tesz lehetővé, hozzájárulva a WILO azon törekvéseihez, hogy a lehető legkorszerűbb termékeket fejlesszék ki a felhasználók részére.

 

Wilo Magyarország Kft.

www.wilo.hu