Hirdetés


Hirdetés

Itt az Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) PDF Nyomtatás E-mail

Építőanyag-gyártó, -forgalmazó vállalkozások figyelmébe:

Itt az Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) és adattára!

on_ikon2

Az elmúlt évek gazdasági eseményei rendkívüli mértékben megnehezítették az építési célú termékeket gyártó, forgalmazó vállalkozások tevékenységét. Az egyre szűkülő kereslet, a csökkenő – legjobb esetben stagnáló – értékesítési árak még inkább megkövetelték a vállalkozásoktól, hogy szinte lehetőségeiket túllépve nagyobb erőket fordítsanak termékeik megismertetésére, adott esetben reklámozására.

A MÉASZ (Magyar Építőanyagipari Szövetség) tagjai által jól ismert TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mint Magyarország legnagyobb építési információs tevékenységet végző vállalkozása, európai uniós csatlakozásunkat megelőzően elkezdte az uniós direktíváknak is megfelelő, egyben a magyarországi szakmai gyakorlatot is figyelembe vevő Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) elnevezésű normagyűjtemény-család kifejlesztését. Az elmúlt évek alatt sikerült azt az építőipar résztvevőivel megismertetni, elfogadtatni. Ma már ezen szakterületen tevékenykedő cégek döntő többségében alkalmazzák költségvetés-, ajánlatkészítési munkájuk során. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) pályázati kiírásainál kötelezően az ÖN normagyűjteményt használja ÉNGY elnevezéssel. Az ÖN adattár rendkívül hasznos segédeszköze a termék és alkalmazása, adott esetben a gyártó, kereskedő adatai, elérhetőségei megismerésének.

Az állandóan fejlődő, bővülő adattárak, az alkalmazók nagy száma megteremtette annak lehetőségét, hogy az egységes tételrendben lévő, beérkezett ajánlatok összehasonlítása biztosítsa az egyre szűkülő pénzeszközök gazdaságos, korrekt és az emberi szubjektumoktól mentes felhasználását.

A MÉASZ támogatja az adattárak naprakész információkkal történő feltöltését, az esélyegyenlőség biztosítása érdekében minél több anyaggyártó, importőr vállalkozás termékeinek megjelenését, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fenti területen végzett munkáját.

Vállalkozásuk eredményes működéséhez további sikereket kíván:

measz1

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 05. szerda, 13:40