Hirdetés


Hirdetés

Nemzetközi energiavásár ötödik alkalommal Romániában PDF Nyomtatás E-mail

 

head-home

A RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, Románia legnagyobb és legfontosabb megújuló energia és energiahatékonyság témakörében rendezett kiállítása, 2012. november 21-23. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Bukarestben a Sala Palatuluiban. A rendezvényt 2008 óta Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb energetikai platformjaként és a kulcsfontosságú szakértők találkozási helyeként tartják számon.

 

Romániában a megújuló energia termelőket egy 10,8 milliárd euró értékű támogatási rendszer segíti. Ez az egyik legbőkezűbb EU-s rendszer, amelyet a Gazdasági Minisztérium hivatalnokai is elismernek. A támogatási rendszernek megfelelően a termelők zöld tanúsítványokat kapnak, melynek értéke 27 és 55 euró között mozog és amiket a központi piacon értékesíthetnek. A szélenergia befektetők számára két tanúsítvány jut 2017-ig, az után csak egy, a napelemes energiatermelők 6-ot kapnak és azok, akik biomasszát állítanak elő 2-t, kivéve az energianövényekből való energiatermelőket, akik 3-at.

 

Románia kiemelt célországgá nőtte ki magát a megújuló energiába befektetni vágyók számára, derül ki az Ernst & Young 2011. novemberében megjelent jelentéséből, amely a világ 13. legvonzóbbnak rangsorolja az országot a megújuló energia befektetések területén. Akiknek 2012. december 31-ig sikerül megújuló energia projektjeiket véghez vinni, a törvény által megszabott zöld tanúsítványokat kapják majd. A Transelectrica adatainak megfelelően az év első 2 hónapjában már 438.551 igazolás került kiosztásra, melyek összértéke 46,1 millió euro.

 

Ugyancsak a Transelectrica adatai alapján elmondható, hogy Romániában pillanatnyilag 2 MW energiát termelő napelem park található, de az elkövetkező 2 évben ennek száma 300 MW-ra fog nőni. Jelenleg 1.117 MW energiát termelnek szélenergiából, 400 MW energiát vízenergiából és 25 MW-ot biomasszából. Így Romániában összesen 1541 MW energiát termelnek zöld energiaforrásokból. 2020-ig a villamos energia fogyasztás 38%-a zöldenergia forrásokból kerül előállításra majd, összehasonlítva a tavalyi 28%-al.

 

A RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE immár 5. alkalommal teremt találkozási pontot multiplikátorok és Dél-Kelet-Európa kulcsfontosságú szereplői számára 2012. november 21-23. között a Sala Palatuluiban, Bukarestben.

 

2012-ben a tervek szerint 10%-kal több kiállító várható, ami egyértelműen tükrözi a növekvő érdeklődést mind a romániai mind a külföldi befektetők részéről. A rendezvény 3 napja alatt 120 cég állít, akik több, mint 4000 látogatót fognak informálni innovatív termékeikről és szolgáltatásaikról a megújuló energia és energiahatékonyság területén.

 

A nemzetközi vásár különböző témákkal várja Önt: szélenergia, napenergia, vízenergia, biogáz, hőszivattyúk és geotermális energia, energiahatékony építkezés és felújítás, energiaszolgáltatások és sok más. A Szél- & Napenergia Park egy olyan külön része a vásárnak, ahol csak az ebben a témában járatos kiállítók vesznek majd részt. A kiállítás mellett szakmai konferenciákat is szervezünk, melyek fő témái: szélenergia, napenergia, biomassza és vízenergia.         

Ingyenes belépőért kattintson ide!

További információkat a RENEXPO® SOUTH-EAST Europe-ról honlapunkon talál: www.renexpo-bucharest.com.

 

Röviden a REECO-ról:

A szervező REECO RO Expoziţii S.R.L. a nemzetközi REECO csoport romániai tagja. A csoport központja Németországban található és több európai városban rendelkezik irodákkal, mint Varsó/Lengyelország, Brüsszel/Belgium, Salzburg/Ausztria és Arad/Románia. A REECO csoport által szervezett kiállítások és konferenciák évente 50.000 szakértő találkozását teszik lehetővé, akik mintegy 70 országból érkeznek.

Kapcsolat és információk:
REECO RO Expoziţii S.R.L.
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-23099 - 9
Fax: +40 (0) 257-23099 - 8

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.reeco.ro

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 04. kedd, 15:35