Hirdetés


Hirdetés

Jelentős látogatottság az ENEO konferencián PDF Nyomtatás E-mail

ENEO_-_Stand

2012. április 18-20. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban került megrendezésre a 31. Nemzetközi építőipari szakkiállítás. A CONSTRUMA-n a megújuló energiaforrások alkalmazása kapott kiemelt szerepet a D-pavilonban berendezett ENEO betétkiállításon.

ENEO_T1

Április 19-én a Megújuló Energia és Épületvillamossági Szakmai Nap keretében a Magyar Épületgépészek Szövetsége konferenciát tartott más szakmai szervezetekkel együttműködve. A „Megújuló energiát hasznosító épületgépészeti rendszerek megvalósítási és üzemeltetési tapasztalatai” c. rendezvényen több mint 200, a téma iránt érdeklődő épületgépész vett részt.

ENEO_Szp

A konferenciát Domonkos László, a MÉGSZ alelnöke nyitotta meg köszöntő beszédével, majd átadta a szót Szép Istvánnak, a Penta-Klíma Kft. ügyvezetőjének, aki az ivóvíz hőtartalmának fűtési célú hőszivattyús hasznosítását mutatta be az Újszilvás községben történt pályázati beruházás példáján keresztül. Ezt követően Csapó Imre a Greentechnic Kft. képviseletében, szintén egy megvalósult projektről, egy Zuglói 286 lakásos társasház termodinamikus szolár HMV rendszeréről számolt be, kitérve a termodinamikus szolárrendszerek magyarországi üzemeltetési tapasztalataira is. Varga Pál a MÉGNAP elnöke nagy érdeklődésre számot tartó prezentációjában a 10 legfontosabb dolgot vette számba, amire egy napkollektoros rendszer megvalósításakor ügyelni kell.

ENEO_Szalontai

Negyedik előadóként Szalontai Gábor a Szalontai RGB Bt. ügyvezetője, a Magyar Pellet Egyesületről szóló beszámolóját követően négy esettanulmánnyal alátámasztva mutatta be a 15-400 kW teljesítménytartományban működő pelletes fűtési rendszereket. Végezetül Zalai Ottó, a Buderus Hungária Fűtéstechnika Kft. mérnöke prezentációjában a zalaegerszegi Faipari Inkubátorházban beüzemelt faapríték-tüzelésű berendezést és az ehhez kapcsolódó beruházást mutatta be a tervezéstől egészen a megvalósításig.

ENEO_-_Zolnai

A rendezvény látogatottsága jelzi, hogy a megújuló energia épületgépészeti hasznosításának gyakorlati megközelítése aktuális és érdeklődésre számot tartó konferenciatéma. 2013-ban a HUNGAROTHERM keretében hasonlóan tartalmas szakmai programmal várjuk Önöket!

Módosítás dátuma: 2012. május 07. hétfő, 11:25