Hirdetés


Hirdetés

Váltson a Testo-val analógról digitálisra! PDF Nyomtatás E-mail

Haladjon a korral!

Most váltson analógról digitálisra!

analogtodigitalw

Az élet szinte minden területén már régen felváltotta az analóg technológiát a digitális. Ennek nyilvánvaló oka a digitális eszközök nagyobb pontossága, megbízhatósága és jobb leolvashatósága. A nyomásmérő eszközök között a digitális technika térhódítása kisebb arányú. A digitális hűtéstechnikai műszerek elterjedése az elmúlt években nagyban erősödött. Ennek nyilvánvaló oka, ezen műszerek árának jelentős csökkenése, valamint a sokkal szélesebb körű alkalmazhatóság. A hűtőberendezések egyre korszerűbbek és újabb és újabb hűtőközegek jelennek meg a palettán. A magas energiaköltségek a hűtési rendszerek üzemének optimalizálását teszik szükségessé. Az analóg szervizcsaptelepek egyre kevésbé felelnek meg az elvárásoknak. Egyetlen helyesen megválasztott digitális műszer valamennyi, a diagnosztikához, illetve a precíz beállításhoz szükséges feladat ellátására elegendő. Nincs szükség külön vákuummérőre, nincs szükség különböző órákra a különböző hűtőközegekhez. Elfelejthetjük a gőzléc használatát, valamint a túlhevülés utóhűtés manuális számolgatását. Emlékezzünk hány vákuummérő és analóg óra ment tönkre, mert nagy nyomásnak volt kitéve. Hányszor bosszankodtunk a rossz leolvashatóságból eredő nem tökéletes beállítás miatt. Mennyi fölösleges, plusz időt kellett eltöltenünk egy hibafeltárással, vagy egy olyan reklamáció kezelésével, amelyet a megfelelő műszer használatával elkerülhettünk volna.

Közeledik a nyár, indul a klímák tavaszi átvizsgálása. Kezdje a szezont digitális műszerrel, tegye egyszerűvé karbantartási munkáit!

testo_jegesw

A testo legújabb fejlesztésű hűtéstechnikai műszerei nem csak árukat tekintve nyújtanak valódi alternatívát az analóg technika alkalmazása során szükséges eszközökkel szemben, de megbízhatóságuk és precizitásuk révén jelentősen csökkenthető a hibakeresésre fordított idő. Tehát egységnyi idő alatt több munka végezhető el, ami nagyban hozzájárul a vállalkozás sikeréhez. Ezek a műszerek már valamennyi járatos hűtőközeg karakterisztikáját tartalmazzák, tehát a kondenzációs és elpárolgási hőmérsékletek mindenféle rendszer esetében kijelzésre kerülnek. A csatlakoztatható csőhőmérséklet érzékelők segítségével a műszer a túlhevülés és utóhűtés értékeit valós időben mutatja, amely jelentősen növeli a beszabályozás precizitását. A vákuum funkció révén pontos számszerű értéket kapunk a ténylegesen elért végvákuum értékéről. Nitrogénnel töltött rendszerek tömörségi próbája is elvégezhető. Fontos! A műszer szívó- és nyomó-oldali nyomásszenzorai egyaránt alkalmasak magas nyomás mérésére, így egy esetleges hibás csatlakoztatás semmilyen kárt nem okoz a műszerben! Ez, valamint a vízzel és glykollal való kompatibilitás a hőszivattyús rendszerek vizsgálatát is lehetővé teszik, ami tovább növeli a széleskörű alkalmazhatóságot és újabb bevételi forrást jelent a felhasználó számára. Bizonyos típusok további fontos diagnózis elvégzésére is alkalmasak. A csatlakoztatható árammérő lakatfogó, illetve az olajnyomás érzékelő a kompresszor oldali hibák feltárását teszik lehetővé. A belső memória az ügyfélhez rendelt méréseket biztosítja, de lehetőséget ad akár 72 órás folyamatos adatgyűjtésre is, ami a legpontosabb diagnózis. A műszerhez tartozó szoftver az ügyfélnyilvántartáson és a mérési jegyzőkönyvek tárolásán túlmenően az F-gáz rendelet szerinti hűtőközeg állomány vezetést is lehetővé teszi.

testo_570w

Összegezve tehát a digitális technológia egyre nagyobb térhódítása látható a hűtéstechnikai mérőeszközök terén és várhatóan ez a tendencia folytatódik ebben az évben is. Hamarosan komoly hátrányba kerülhet az a vállalkozás amelyik nem követi a fejlődést, hiszen képtelen lesz eleget tenni az energiahatékonyságot növelő beszabályozások iránti megnövekedett igényeknek.

Bővebb információért keresse fel a Testo honlapját!

Módosítás dátuma: 2012. május 18. péntek, 07:45