Hirdetés


Hirdetés

Wilo-Yonos PICO, 2012 újdonsága PDF Nyomtatás E-mail

wilo_szalagfot

Közeledik az Európai Unió keringető szivattyúkra vonatkozó előírásának következő határideje, ami a szivattyúk legnagyobb darabszámú szegmensére, a nedvestengelyű keringető szivattyúk piacára vonatkozik. 2013. január elsején lép érvénybe az ErP előírás, amely szerint az Európai Unió területén csak a legmagasabb műszaki színvonalnak megfelelő, kiváló hatásfokú szivattyúkat lehet alkalmazni. Ezen előírás hatására potenciálisan rengeteg villamos energiát lehet megtakarítani – köszönhetően az egyre jobb hidraulikai és motor hatásfoknak – hiszen könnyen kiszámolható, hogy egy elavult, 8-10 éves keringető szivattyú cseréjekor akár 90%-os energia-megtakarítás is elérhető.

wilo_yonos_pico

A nedvestengelyű szivattyúk fejlesztésekor igazi áttörés történt 2001-ben, amikor a Wilo dortmundi fejlesztőmérnökei bemutatták a Wilo Stratos motortechnológiát, és ezzel egy időben az első kézzel fogható szivattyúkat. Azokat a szivattyúkat, amelyek a világ első nagyhatásfokú, fűtési, hűtési szivattyúi voltak, és egyes alkalmazási területeken máig egyedülállóak. A fejlődés nem állt meg, azóta rendkívül széles palettán elérhetők a Stratos típusok, és megjelentek a kisebb teljesítményű, családi házakba ajánlott modellek is.

wilo_erp_ready_2015

A jelenleg legkorszerűbb kis keringető szivattyú, a Stratos PICO tavaly történt bemutatása után, itt a következő generáció, a Wilo-Yonos PICO. Az ErP előírás okán kifutó típusok utódaként egy olyan szivattyút fejlesztettünk ki, amely teljesíti a 2015-től érvényes, szigorított ErP határértékeket is. A Yonos PICO a jelenleg még forgalomban lévő Star-RS, Stratos ECO, és a már nem kapható Smart szivattyúk korszerű utódja. A kiváló hatásfokú motortechnológiának köszönhetően a legalacsonyabb energiafogyasztása 4 Watt. A piros forgató gomb segítségével a Dp konstans és Dp változó szabályozási módok közül lehet választani, a beállítható emelőmagasság 0,1 méterenként változtatható, így a szivattyú üzeme pontosan hozzáilleszthető minden egyes fűtési rendszerhez – ezzel biztosítható a legalacsonyabb energiafelhasználású üzem.

wilo_yonos_pico_display

A LED technológiával ellátott kijelzőn a pillanatnyi áramfelvétel látható, illetve a megadott szabályozási érték, azaz a Dp nyomáskülönbség. A légtelenítő funkció aktiválásával egy 10 perces program indul el, mialatt a szivattyú kidolgozza magából és a rendszerből a maradék levegőt. A keringetett közeg hőmérséklete -10°C és +95°C között lehet, legfeljebb 50% glikol tartalommal, ezzel biztosítható a hűtő- és klímarendszerekbe történő alkalmazás is. Egyedülállóan rugalmas a Yonos PICO beépíthetősége, 12 különböző helyzetben szerelhető a csővezetékbe, villamos oldalon pedig a Wilo gyorscsatlakozó biztosítja, hogy a villamos vezetékek gyorsan, szerszámok nélkül beköthetők legyenek.

A Wilo-Yonos PICO 2012. márciustól elérhető a nagykereskedők üzleteiben.

Tudjon meg többet a Yonos PICO-ról és a többi Wilo újdonságról a MÉGSZ által szervezett előadásokon!

 

wilo_nagy_logo

Wilo Magyarország Kft.

2045, Törökbálint, Torbágy u. 14.

www.wilo.hu

Módosítás dátuma: 2012. február 07. kedd, 19:55