Hirdetés


Hirdetés

Halad az Épületgépészeti Hegesztési és Technológiai Klaszter tagjainak közös minősítése PDF Nyomtatás E-mail

A január 18-án rendezett Ipari és Technológiai Szakmai Napon megbeszélést tartottak az  Épületgépészeti Hegesztési és Technológiai Klaszter  tagjai, ezzel elkezdődött az egyeztetés a közös minőségirányítási rendszer felépítésének soron következő lépéseiről.

 

 

hegesztes_klaszter_szalag

A 2011. májusában alakult klaszter célja, hogy a tagvállalkozások együttműködve a szabványnak megfelelő, közös minőségirányítási rendszert építsenek fel és tanúsíttassanak a hegesztési tevékenységükre. A klasztertag vállalkozások megkezdték a klaszteren belüli igények felmérését, amelynek eredményeként a megbeszélésen döntöttek arról, hogy várhatóan három technológiára vonatkozóan kerül sor eljárás kidolgozására és tanúsítására, kapcsolódó technológiai vizsgálatok elvégzésére, klaszterszintű üzemalkalmassági tanúsításra.

ISZN_Hegesztsi_klaszter

A klaszter minőségirányítási rendszerének (valamint ennek elválaszthatatlan részét képező hegesztési utasításoknak és eljárásoknak) megfelelő klasztertag vállalkozások az eredményes tanúsítást követően közös, a klaszter által megbízott hegesztő szakember igénybevételével, valamint a tanúsítványok alapján végezhetik tevékenységüket.  Azok a vállalkozások, melyek nem rendelkeznek minősített hegesztővel az adott hegesztési feladathoz, a klaszter szolgáltatásaként és valamelyik klasztertag által biztosított hegesztővel – térítés ellenében – oldhatják meg a tevékenység végrehajtását.  Az így kidolgozott minősítési és együttműködési rendszer legfontosabb előnye, hogy a klasztertagok hegesztéssel kapcsolatos minősítésének költségei jelentősen csökkennek. Ezen kívül cél, hogy a klasztertagok közös erővel ki tudják használni a fejlesztési pályázatokat, valamint az érdekvédelmi, oktatási és belső együttműködési lehetőségeket.

A klaszterhez való csatlakozás lehetséges minden hegesztési tevékenységet végző vállalkozás számára. Belépési kérelem és további információ kérhető a klaszteriroda munkatársától, Hrabovszki Adrienntől a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 72/532-250-es telefonszámon.

Módosítás dátuma: 2012. február 28. kedd, 15:24