Hirdetés


Hirdetés

Weishaupt WTC-GB 90 kondenzációs gázkazán PDF Nyomtatás E-mail

Thermo Condens WTC-GB 90

(modulációs tartomány 18,2 – 90 kW)

 

A 90 kW teljesítményű kondenzációs gázkazán, kiegészíti az évek óta rendelkezésre álló fali (15 … 60 kW) és álló WTC-GB (120 … 300 kW) Weishaupt kazánok sorát.

A WTC-GB 90 az álló kazánsorozat műszaki jellemzőivel bír: a teljes tartozék és kiegészítő elemválaszték rendelkezésre áll, a szabályzástechnika azonos. Földgáz mellett pb-gázzal is üzemeltethető. A hidraulikai és füstgázoldali kaszkádba való kapcsoláshoz minden rendszerkomponens biztosított.


A tartósan takarékos fűtési üzemet a nagyon jó hővezetési képességekkel rendelkező alu-hőcserélő garantálja. További jellemzők: a vízvezető csatornák speciális kialakítása és a füstgázoldali nagyhatékonyságú formaképzés, a hőcserélő blokkon levehető szigetelés. Így a készenléti hőveszteség a lehető legkisebb.


A homogén gáz/levegő-keverék a hengeres formájú Premix-sugárzóégő nagy felületén alakul át hővé. Mint a Weishaupt minden kondenzációs gázkazánjában, az égő itt is nagyterhelhetőségű fémszövetből készül. A tüzelés egyenletesen hatékony és környezetkímélő valamint rendkívül csendes.


Elektronikus rendszer felügyeli – a füstgáz előremenő és visszatérő ágában elhelyezett – érzékelőkkel a WTC-GB kazán hőháztartását. Miután nincs minimális víz-térfogatáram, elkerülhető a kondenzációs üzemet rontó visszatérő vízhőmérséklet növekedés, ezen felül csökken az áramfogyasztás is.

WTC_GBw

A kazán kondenzátum-vályújának – a füstgázvezetékből való extrém savas kondenzátum miatt bekövetkező – korrózió elleni védelme érdekében, a nagytérfogatú beépített szifon még egy csatlakozással rendelkezik.  Ezáltal a füstgázvezetékből a kondenzátum közvetlenül a szifonba vezethető. Ez nagyon jelentős a hosszú kazánélettartam biztosítása érdekében.


A légbeszívás-oldali zajcsillapító hatékonyan csökkenti az üzem közbeni zajt. Hála kis méreteinek és csekély súlyának, a WTC-GB egyszerűen szállítható és helyezhető helyére. Azért, hogy a problematikus esetekben (pl. szűk és meredek lépcső) se legyen gond, a kazán keretében felhegesztett menetes tömbökbe csavarhatók be az emelő, szállító csődarabok.


A modulárisan felépített WCM szabályzórendszer, platform-stratégiájának köszönhetően mind a kezelő, mind az installatőr számára azonos előnyöket biztosít. Egymással busz-rendszeren kommunikáló, speciálisan kialakított modulok biztosítják a szükség szerinti és komfortos hőellátást – gyakorlatilag bármilyen alkalmazásban.


Weishaupt. Ez a megbízhatóság.


Módosítás dátuma: 2012. november 13. kedd, 11:30