Hirdetés


Hirdetés

Épületgépész szaktanárok és oktatók fóruma Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Épületgépészek Szövetsége Oktatási Tagozata szervezésében 2011. december 16-án került megrendezésre az Épületgépész szaktanárok és oktatók fóruma Budapesten, a Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskolában.

A programon résztvevő épületgépész szaktanárokat és a szakiskolák gyakorlati oktatásvezetőinek elsőként dr. Chappon Miklós a MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke beszámolt a komáromi monostori erődben megtartott Épületgépészeti Múzeumi Napok időszakos kiállítás sikeréről és felkérte a hallgatóságot a múzeumi gyűjtemény gazdagítására.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Kakusziné Körtvélyesi Anikó az épületgépészeti szakmák oktatásban betöltött szerepét és jelenlegi helyzetét vázolta fel – az új, 2011-es OKJ alapján. Az előadást követően a résztvevők egy órás program keretén belül meglátogatták a Szily Kálmán Műszaki Szakiskola új gépészeti műhelycsarnokát.

Délután a MÉGSZ Oktatási Tagozatának vezetője, Rácz László tartott előadást az új épületgépészeti kötelező alapmodulokról és a szakmai modulok jegyzetellátásáról, továbbá bemutatta az általa írt, már elkészült jegyzeteket, tankönyveket.

A szakmai nap zárásaként Cséki István az új szakmai és vizsgakövetelmények szerinti épületgépész technikusképzésről adott számot. Beszámolója a régi és az új képzési rendszer összehasonlításáról, az SZKV előnyeinek és hátrányainak felvázolásáról az átdolgozásban résztvevő szaktanárokat és a résztvevőket határozott véleménynyilvánításra sarkallta, a szakmai napot tehát – a kitűzött célnak megfelelően – tartalmas vitafórummá tette.