Hirdetés


Hirdetés

Köszönet a GMBSZ fejlesztéséhez nyújtott segítségért PDF Nyomtatás E-mail

Az új év első napjaiban Gyárfás Attila elnöki tanácsadó, aki a szövetséget a GMBSZ szerkesztő bizottságában képviseli, köszönő levelet küldött azon kollégáknak, akik észrevételeikkel, javaslataikkal segítették a szabályzat fejlesztését, javítását.

 

Tisztelt Kollégák!

Ezúton köszönöm a Magyar Épületgépészek Szövetségének nevében, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal segítették a Gázipari Műszaki-biztonsági Szabályzat korszerűsítését.

Tájékoztatom Önöket, hogy a ma még hatályos GMBSZ felülvizsgálatát a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából működő Gázipari Műszaki Szakbizottság befejezte, és a bizottsági tagok egyetértésével megszerkesztett, módosított szabályzatot (GMBSZ-3), közzétételi javaslattal, 2011. decemberében átadta a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnak.

A bizottság a beérkezett észrevételeket részletesen elemezte, és azok döntő többségét felhasználta tervezetében.

Reményeink szerint a GMBSZ új kiadása jól szolgálja azt a célt, hogy a minél magasabb színvonalú műszaki-biztonsági követelményekhez minél egyértelműbb iránymutatást adjon. Az indokolt, egyedi esetekben ezentúl is megengedett az eltérő, de biztonságos megoldás, kizárólag a tervező felelősségével.

 

Üdvözlettel:

Gyárfás Attila elnöki tanácsadó

Magyar Épületgépészek Szövetsége