Hirdetés


Hirdetés

Újabb források energetikai fejlesztésekre PDF Nyomtatás E-mail

Az index.hu hírportál információja szerint újabb források kerülhetnek átcsoportosításra az energetikai szektorba. A 160 milliárdos keretből 40 milliárd menne megújuló energiaforrások, 120 milliárd pedig energiahatékonysági projektek támogatására.

A kormány előtt van az a javaslat, hogy a közlekedésfejlesztési forrásokból 160 milliárd forintot átcsoportosítsanak a környezet és energiafejlesztési forrásokhoz - tudható meg az index.hu hírportál október 13-i híréből. Vagyis a kormány törekvése arra irányul, hogy a közlekedés fejlesztésére szánt támogatások egy komoly részét környezetvédelmi és energetikai célokra lehessen inkább elkölteni. Várhatóan még novemberben Brüsszelbe megy a kérés, ahol fél éven belül döntenek engedélyezéséről.

Az átcsoportosított 160 milliárdból 40 menne megújuló energiaforrások támogatására, 120 milliárd forint pedig energiahatékonysági projektekre. Erről már a korábban informálisan egyeztettek a bizottság Magyarországon tárgyaló képviselői és az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetése.

A cikk beszámol arról is, hogy újabb, lakosságnak kiírt pályázatok is várhatóak. Ilyen forrás például az egycsatornás gyűjtőkémények felújítására szánt 530 millió forint.

A forrás linkje!