Hirdetés


Hirdetés

Gábor Dénes díj 2011 - Felhívás PDF Nyomtatás E-mail

 

novofer

Az utóbbi évek világgazdasági eseményei, azok hatása az egyes nemzetek gazdaságára, valamint az emberi populáció környezetével kapcsolatos tudatos felelősségvállalás jelentősége új dimenzióba emeli a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológia fejlesztések megítélését. Nem pusztán erősebb tudományra vagy több technológiára van szükség, hanem hatékony, előremutató, környezettudatos innovációra, ami az ember, az ember és az anyag viszonyára fókuszál. E tekintetben a holográfiai módszer feltalálásáért és továbbfejlesztéséért Nobel-díjat kapott tudósunk, Gábor Dénes munkássága és humanista gondolkodásmódja különös aktualitással bír.

DennisGaborAwardweb

Ennek szellemében kerül ismét kiírásra a Gábor Dénes-díj, mely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal jellemzően a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (távközlés/információs technológiák, gépipar/járműipar, számítástechnika, biotechnológia/ gyógyszeripar, mezőgazdaság/ környezetvédelem, stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni.

A pályázatok leadási határideje: 2011. október 10.

A felhívás szövege ide kattintva megtekinthető!

Az adatlap és a jelöléssel (előterjesztéssel) kapcsolatos részletes tudnivalók a http://www.novofer.hu/alapitvany/tartalom/menu/64 oldalon találhatóak.

A pénzjutalommal is járó díj átadására 2011. december 15-én, ünnepélyes keretek között kerül sor, az érintett kormánytagok aktív részvételével.

 

Dr. Gyulai József, a kuratórium elnöke

NOVOFER Alapítvány

novofer_logo

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 05. péntek, 11:36