Hirdetés


Hirdetés

Új pályázati lehetőségek épületek energetikai korszerűsítésére PDF Nyomtatás E-mail

CEP_2011_595_x_85_HU

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.

A Mi otthonunk felújítási és új otthon építési Alprogram forrásait a nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből biztosítják. A hagyományos építésű, 1992 előtt épült ingatlanok komplex energetikai korszerűsítésére valamint új építésű otthonok magasabb hatékonysági szintre fejlesztésére egyaránt lehet pályázatot benyújtani.

A már meglévő épületek esetében (pl.: a nyílászárók cseréjére, hőszigetelésére, árnyékolásra,  fűtési és használati melegvíz rendszerek felújítására, átalakítására, hővisszanyerő szellőzési rendszerre, a megújuló energiafelhasználás elősegítésére) lakásonként legalább 50-60 százalékos energia-megtakarítás esetén, legfeljebb 3-5 millió forint támogatás nyerhető el, mely a teljes beruházási érték 40-50 százalékát fedezheti. Az új lakások esetében a forrás összege lakóegységenként 4-6 millió forint, ennek célja az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai szintjének elérése.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású, a pályázatok  2011. augusztus 15. és 2011. október 30. között, vagy a keret kimerüléséig nyújthatók be.

 

Az október 19-20-án a Material Event Centerben megrendezésre kerülő CEP® Clean Energy & Passive House Expo azokat a termékeket és szolgáltatásokat mutatja be, amelyekre igénybe vehető a fent említett felújítási  és új otthon építési pályázati forrás.

Meghatározó szakmai védnökök és partnerek

A rendezvény fővédnöki tisztét Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energiaügyi államtitkára mellett, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke töltik be. Szakmai partnereink között  tudhatjuk a Építési Vállalkozók Országos Szövetségét, a Magyar Mérnöki Kamarát, a Magyar a Passzívház Szövetséget, a Magyar Építőanyagipari Szövetséget, a Magyar Épületgépészek Szövetségét és a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesületet.

 

A rendezvényre

-          70 kiállítót,

-          1300 látogatót és

-          500 konferenciahallgatót várunk.

A CEP® kiemelten foglalkozik a következő témákkal:

-          épületek energiahatékony építése, felújítása

-         zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak

-         passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel

-         intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering

-         energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) - ÚJ TÉMA

-         energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

 

Ne feledjék! A MÉGSZ tagjainak 10 %-os kedvezményes kiállítási és 20 %-os konferencia részvételi lehetőség

A CEP® kiállítás és konferencia kiváló alkalmat kínál Önnek és cégének, hogy új üzleti kapcsolatokra tegyen szert. A MÉGSZ tagjai 10% kedvezményt kapnak a kiállítási terület díjából, ingyenesen helyezzük el a cég logóját a katalógusban, valamint 20 %-os kedvezménnyel vehetnek részt a szalmai konferenciákon.

A részletekért érdeklődjön irodánkban a 06-1-213-4243-as telefonszámon vagy kérje kötelezettségektől mentes ajánlatunkat még ma!

 

Már bejelentkezett kiállítónk többek között:

Bitel, Rosenberg, ELMŰ, Nilan, Bauland, HERZ, LG Electronics,  Kamleitner-Budapest, Budatech, Merkapt, Zehnder, BACHL, Forelock, stb.

További információkat olvashat a CEP® Expo-ról a www.cep-expo.hu weboldalon.

 

A rendezvény szervezője:

REECO Hungary Kft.

reeco_log

H-1123 Budapest, Győri út 20.

Tel: +36-1-213-4240

Fax: +36-1-213-4248

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.cep-expo.hu

 

 

Módosítás dátuma: 2011. július 26. kedd, 10:52