Hirdetés


Hirdetés

Víz az élet - Nemzetközi Plakátkiállítás a Construmán a vízről PDF Nyomtatás E-mail

A Német Épületgépészeti Szövetség nemzetközi plakáttervezési versenyt írt ki „Víz az élet” címmel, a márciusi Víz Világnapja apropóján. A kiállításra benyújtott munkákat — több országban, így pl. Kínában és hazánkban – a Construmán (a 25-ös pavilonban és a passzázssoron) is láthatja a hazai közönség.

Kiallitasfal

A mintegy 50 ezer épületgépészeti vállalkozást képviselő szakmai szervezet a díjátadást a frankfurti IHS-n rendezte meg, a Víz Világnapján. A diákok és művészek számára kiírt pályázaton, melyre 83 országból közel ötezer nevezés érkezett, végül a lengyel Pawel Dadok kapta az első díjat. Plakátja egy embert ábrázol, aki békésen él együtt vadonélő állatokkal, és éppen egy pocsolyából iszik. A plakát felirata a következő felhívás volt: „Viselkedj rendesen! Légy egy állat. A víz élet.”.
A pályázatokból kiválasztották a 130 legjobbat, amelyeket Kína mellett Magyarországon is bemutatnak, az április 5-én kezdődő Construmán.

poszterverseny2

A programmal a vízpazarló életvitel világméretű problémáira és veszélyeire akartuk felhívni a figyelmet − mondta Manfred Stather, a szakmai szövetség elnöke a frankfurti díjátadón. Különösen a fejlett ipari országok lakóit céloztuk meg, akiknek természetes, hogy a friss ivóvíz midig elérhető.

Manfred Stather hangsúlyozta, a plakátverseny kiírásával arra is szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a Német Épületgépész Szövetség tagvállalkozásai felelősen gondolkodó szakértői a tiszta ivóvíz előállításának.

poszterverseny1

Forrás: Magyar Épületgépészek Szövetsége

www.vizminoseg.hu

www.viztakarekossag.hu

Módosítás dátuma: 2011. április 20. szerda, 10:01