Hirdetés


Hirdetés

Megérintő helyiségszabályozás PDF Nyomtatás E-mail

thanos_schwarzTartsuk a kapcsolatot az új Thermokon Thanos-al!

A Thermokon Sensortechnik új termékével, a Thanos helyiségszabályozó készülékkel, új dimenziókat nyit a német  minőségi és design-orientált fejlesztés felé. A Thermokon Thanos a cég 2011-es csúcsterméke a helyiségszabályozásban. Ezzel a fejlesztéssel a cég kiegészítette termékportfólióját,  a korábbi  WRF04, WRF06, WRF07 és a WRF08 termékekkel szemben a Thanos első sorban a feltűnő designjával tűnik ki.  Az üvegborítás alatt egy nagyfelbontású 3,5“-TFT display található, mely minden adatot grafikailag jelenít meg. Amennyiben nem használjuk a készüléket, akkor egy standby-modus kapcsol be és a helyiség hőmérsékletét mutatja a képernyő.

A helyiség-automatizálás tipikus felhasználási módjai, felhasználóspecifikusan oldható meg. Egy érintéssel irányíthatjuk a fűtés-, hűtés- és szellőztetőrendszert valamint az árnyékolást és a világítást.

A kapacitív érintő-technológia és az átlátható kezelőfelület segítségével, már az első alkalommal egyszerűen és átláthatóan tudja kezelni a készüléket.

A Thermokon az első cégek között kezdett szenzorokat gyártani, így elmondható, hogy erősségeik, az optimális (High-End) szenzortechnikában találhatóak.

A Thanos egy integrált hőmérséklet- és hőmérséklet / páratartalom szenzorral is rendelkezik, melyet egy épület-buszcsatlakozóval tovább lehet értékesíteni. A Thanos fehér és fekete alapszínekben kapható.  Az L változat továbbá 12 taszterrel is kapható. Ezek szabadon konfigurálhatóak, melyeket a vevő saját maga tölt fel tartalommal.

Az alsó kezelőfelület tipikus hintafunkciót (mint pl. redőny le–fel) lát el. Az érintőképernyő beosztása és a jelrendszer a vevő kérésének megfelelően, egyedileg alakítható.

Az L termékcsalád egy Thanos LQ változatban is rendelhető, így a készüléket egy sűlyeszett  kocka alakú szerelvénydobozban helyezhetjük el. Az S a legkisebb Thanos modell, melyben az alsó hintafunkciót hardvertechnikailag egy második menüszint váltja fel a display-en.

thanos_weiss_perspA nemesfém érintőcsatlakozó folyamatos elérhetőséget biztosít a felhasználó számára.  Ezen keresztül kapcsolható pl. a világítás, így sötétben nem kell a kezelőfelületen a megfelelő tasztert keresni. Ilyen esetben a fém érintőkapcsoló egy klasszikus villanykapcsolóvá alakul át.

A Thanos elektronikája egy standard sűlyesztett DIN szerelődobozban helyezhető el, így a készülék beszerelése egy villanykapcsoló beszereléséhez hasonlítható.

A Thermokon Thanos ügyfélspecifikusan programozható, az egyes taszterek a felhasználó igénye szerint feliratozható. Egy szoftveralkalmazáson keresztül a kezelési felület, a taszterek szimbolikája és az egyéb kijelzési funkciók konfigurálhatóak. Annak érdekében, hogy a Thermokon Thanos vásárlók semmilyen kompromisszumra ne kényszerüljenek, a készüléket több féle BUS rendszerben, pl. KNX-rendszerben is értékesítjük.

A Thanos BUS csatlakozási rendszereinek fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektettek az interoperatibilitásra. A  fejlesztés  a Thermokon cégre jellemző  interoperabilitásközpontú alapon történt, ahol a külömböző gyártók külömböző termékeinek támogatása volt az elsődleges szempont.

A BUS variációk egy kétirányú EnOcean-Transceiver-Modullal egészíthetők ki, aminek segítségével az adatok jelátvitellel egy energiaoptimalizált EnOcean-Telegramm rendszerbe vihetők át. A helyiségszabályozó így kétirányú adattovábbítóként működik az EnOcean és a KNX között.

A Thanos KNX kezeli a kapott jeleket és továbbítja azokat az épület KNX rendszerébe. Az adatszállítók felismerése az ETS segítségével kényelmesen működik.  A felhasználási területek gyakorlatilag korlátlanok.

A Thermokon az új optimális (High-End) multifunkcionális Thanos helyiségszabályozó fejlesztésével bebizonyította, hogy az intelligens technikának és a modern design-nak köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni.

A termékkel illetve a technikai háttérrel kapcsolatban bővebb információ a  www.ecointernational.hu honlapon vagy Szinte Zsolttól a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen kérhető.

thanos_lq_weiss

Módosítás dátuma: 2011. április 03. vasárnap, 17:13