Hirdetés


Hirdetés

Gőzfejlesztő: kell-e a hagyományos hőszigetelés? PDF Nyomtatás E-mail

A CERTUSS gőzfejlesztő, mint tüzeléstechnikával ellátott berendezés, egyedülálló módon nem használ hagyományos szigetelőanyagokat, mégis kimagaslóan alacsony a sugárzási vesztesége. Hogyan lehetséges ez?

CERTUSS

A hagyományos kazán a tűztér sugárzási veszteségeinek csökkentésére hagyományos szigetelőanyagokat használ. Ezzel valóban le tudja csökkenteni valamilyen szintre a sugárzási veszteséget, de sajnos vannak hátrányai:

- a szigetelés öregszik

- erre rásegít a folyamatos hő-tágulás, feszültségek.

Fenti dolgok miatt a szigetelés bizonyos idő után már nem nyújtja azokat a képességeket, amiket újkorában. A kazánon végzett bizonyos munkavégzéseknél is útban lehet, ilyenkor bontása szükséges. Így idősebb gépeket gyakran látni hiányos, bontott, sérült szigeteléssel, ami természetesen veszteségeket eredményez. Könnyen előfordulhat, hogy a szigetelést cserélni is kell.

- amennyiben a szerelvényeknél csepegés, folyás keletkezik (pl. egy tömítésnél), úgy a szigetelésre csepegő víz lényegesen rontja a szigetelés hőszigetelési képességeit

- a szigetelésnek hő-kapacitása van, vagyis egy hidegindításnál ezt is fel kell melegíteni, ami leállításnál szétsugárzik, így ez gyakorlatilag veszteséget okoz

A CERTUSS megoldása fenti problémákra:

- a berendezés a tűztér körül a palástok között légréseket hagy, és az égéshez szükséges levegőt ezeken a helyeken juttatja a ventilátor az égőhöz. Természetesen a tűztérnek ennél a berendezésnél is komoly hősugárzása van, de itt ezt az égési levegő előmelegítésére fordítjuk, a levegő tulajdonképpen szállító közegként magával viszi a sugárzási veszteséget vissza az égőbe, így hagyományos szigetelésre nincsen szükség. Ez az innovatív megoldás szabadalommal védett.

- mivel nincsen a gépen hagyományos szigetelés, így nem is öregszik. A CERTUSS féle levegő szigetelés a gép egész élettartamára megfelelő megoldást nyújt (kb. 25 év). Emiatt cserélni sem kell.

- nincsen a szigetelésen lecsapódás, nem szívja magába a vizet, így nem változnak a szigetelési tulajdonságai

- nincsen hő-kapacitása, így az indítás gyorsaságát nem lassítja (3 perc alatt felfűt)

Ezzel a „trükkel” az égési levegőt is előmelegíti, így energiát is megtakarít ez a megoldás.

Egy CERTUSS kazánházban egy nagy teljesítményű égő közelében szigetelőanyag nélkül is kézzel tapintható hőmérsékletűek a fémlemezek, és nem kell atlétára vetkőzni. Ez bármikor megnézhető személyesen: Magyarországon már több mint 500 berendezés beüzemelését hajtottuk végre, így valószínűleg nem kell messzire mennie egy CERTUSS gőzfejlesztő megtekintése miatt.
Amennyiben érdeklik a gőzfejlesztővel kapcsolatos technikai újdonságok, iratkozzon fel a havonta megjelenő hírlevelünkre itt. Hamarosan egy teljesen új elektromos CERTUSS gőzfejlesztő bemutatásával jelentkezünk!

További termékinformációk a www.bepatek.hu oldalon, vagy a 23 521-521/1-es telefonszámon.

Módosítás dátuma: 2010. december 01. szerda, 10:44