Hirdetés


Hirdetés

Magyar Minőség Háza Díjat nyert a HAJDU STA tároló családja PDF Nyomtatás E-mail

dijA HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. Magyar Minőség Háza 2010. Díjat nyert a „Multienergiás (indirekt, szolár) fűtésű, műanyag burkolatú, álló forróvíztárolók” belföldi termékcsaládjára. A termékcsalád megnevezett belföldi tagjai: STA200, STA200C, STA200C2, STA300, STA300C, STA300C2.

A díjat összesen 9 (a legkülönbözőbb területen működő) szervezet nyerte el 2010-ben.

A HAJDU ST tárolók STA-ra változtak

A HAJDU Zrt. napkollektorral és/vagy bármilyen kazánnal való felfűtésre alkalmas ST 200 literes és 300 literes tárolói megváltoztak.

Rögtön szembetűnik a dizájnváltás, aminek köszönhetően a tároló megjelenése modernebb hatást kelt és sokkal elegánsabb. Az egyszínű fehér palást színes lett. Eddig ugyanis a tárolók fehér, porszórt acélköpennyel készültek, de mostantól a köpenyük műanyag, ami lehetővé teszi, hogy a palást szürke, a fedél fekete legyen. Fekete lett az oldalsó szerelvényfedél is és a dizájnja is jelentősen változott: íves lett a korábbi szögletes helyett.

A piros műanyagkarimával jelölt melegvízcső felülről a készülék oldalára került, egyvonalban a hőcserélők csonkjaival. Hasonlóképpen a hőérzékelők csonkjai is, illetve ezekbe beszerelésre kerültek a tokcsövek is.

Az elektromos pótfűtések nem kerülnek gyárilag beszerelésre, opcionálisan választhatók. A teljesítmények nem változtak: felülre (középmagasságban) 3 kW egyfázisú, alulra 3x1,2 kW, illetve 3x1,6 kW választható. Ez utóbbiak háromfázisú kivitelek, amelyek egy fázisra is átköthetők. Szintén nem változtak a hőcserélők teljesítményei és áramlási ellenállásai sem.

Mivel az elektromos fűtések nem előre kerülnek beszerelésre, egyszerűsödött a típusválaszték. Az új tárolók típusa STA200 és STA300. Ezek „üres” tárolók, külső hőcserélővel való üzemeltetésre. A típusjelzés mögötti C és C2 jelzés egy- és kétcsőkígyós változatokra utal.

A 150 literes kivitelek változatlanok maradtak, így továbbra is ST150 és ST150C típusokon rendelhetők.

pic1

pic2

Módosítás dátuma: 2010. november 30. kedd, 22:00