Hirdetés


Hirdetés

HAJDU vegyestüzelésű kazán pelletégővel PDF Nyomtatás E-mail
A HAJDU Zrt. 2010. év elején jelent meg HVK típusjelű, 20, 30 illetve 40 kW névleges teljesítményű vegyestüzelésű kazáncsaládjával. Ezek a komplett kivitelű, magas hatásfokkal üzemelő kazánok ma már könnyen, gyorsan, kedvező áron kiegészíthetők folyamatos tüzelést biztosító pelletégővel.

kep1A pelleten kívül azonban továbbra is megmarad a fahasábtüzelés, szén vagy egyéb szilárd tüzelőanyagok elégetésének lehetősége. Egyszerűen csak le kell emelni a tüzelőajtóra felszerelt égőfejet az ajtóval együtt, és feltenni a kazán eredeti tüzelőajtaját. Ez a művelet nem igényel szakembert, a felhasználó maga is elvégezheti. (A pelletégő felszerelését, beállítását azonban célszerű szakemberre bízni!) Egy ilyen fűtőberendezés kényelme vetekszik a gáztüzelésével, viszont alacsonyabb költségszinten üzemeltethető.

Az égő teljesen automata üzemű: a külső csiga adagolja a szükséges mennyiségű pelletet az égőfejbe, amely a fűtési igény szerint automatikusan gyújt, teljesítményt szabályoz és kiolt. A berendezés szobatermosztátról vezérelhető. A kazánt indirekt tárolóval összekapcsolva használati melegvíz is előállítható (prioritással), vagy a tároló akár fűtési puffertároló is lehet. Az E1-24 pelletégő 6-24 kW teljesítményen működtethető. Automatikusan szabályozza magát a beállított nagy és kis teljesítményre a pillanatnyi hőmérsékleteknek megfelelően. Az égő tüzeléstechnikai hatásfoka 94%. 

 

 

kep22E1-24 pelletégő szett (HVK kazánokhoz)

-       A szett tartalma: pelletégő, égőbetét, vezérlés + szenzorok, adagoló csiga, etetőcső, flex etetőcső, szigetelt kazánajtó

-       6-8 mm pellet elégetésére

-       Teljesen automata üzemmód

-       Használati melegvíz-előállítás funkció

-       Teljesítmény 6-24 kW

-       Hatásfok 94%

-       A kazán (ajtócserével) könnyen visszaállítható vegyes tüzelésre

 

 

Misinkó Sándor
HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.

Módosítás dátuma: 2010. november 05. péntek, 13:21