Hirdetés


Hirdetés

Rohamléptekkel közeleg a tél! PDF Nyomtatás E-mail

Ha a tavaszi szezonleállás után elmaradt volna a karbantartás, most, a szokatlanul hideg időjárás miatt mindenképp ajánlott elvégeztetni a gázkészülékek karbantartását. Ezzel sokat lehet takarékoskodni, hiszen az elhanyagolt gázkazán hatásfoka 60, míg a karbantartotté 80-90 %-os. A fűtésrendszerek karbantartásához kérjen tanácsot a Cu-TECHNIK Kft-től!

Az évszakhoz képest szokatlanul hideg időjárás miatt sok helyen megkezdődött a fűtési szezon, Budapesten a távfűtéses lakások mintegy felében, vagyis közel 130 ezer háztartásban már melegek a radiátorok. Az egyedi fűtéssel rendelkező lakásokban azonban még a fogyasztókra vár a nagy feladat: a fűtési rendszer szezon előtti karbantartása.

Ha a tavaszi szezonleállás után elmaradt volna a karbantartás, most mindenképp ajánlott elvégeztetni a gázkészülékek karbantartását.

Spóroljunk!

Sokat lehet takarékoskodni a karbantartott készülékkel, hiszen az elhanyagolt gázkazán hatásfoka 60, míg a karbantartotté 80-90 %.

Rendkívül fontos a régi csővezetékek tisztítása és karbantartása is. Cégünknél széles választékban kaphatóak fűtési szűrők. A szűrők a rendszerben keringő szennyeződéseket megfogják, így nem károsodik a fűtőkészülék és alkatrészei (szivattyú). A csőrendszer tisztítására remek megoldás a fűtésrendszer-tisztító folyadék (AMASAN) 5l-es kiszerelésben. Ez a folyadék a rendszerben lévő lerakodásokat feloldja és csökkenti az áramlási ellenállást. Üzletünkben, vagy telefonon és e-mailben bővebb felvilágosítást kaphat előnyeiről.

Léteznek egyszerű és olcsó megoldások, amelyekkel szintén elérhető egy kis energiamegtakarítás, ilyen például, ha a konvektor vagy a radiátor mögötti falrészre alumínium-fóliával bevont hőszigetelő lapot helyezünk. Ez az úgynevezett hőtükör a szoba irányába veri vissza a hőt, ami máskülönben a falon keresztül a szabadba távozna. Megfelelő páratartalommal könnyen biztosítani lehet a kellemes komfortérzetet, így nem kell túlzott mértékben emelni a hőmérsékletet.

 

Kérdezze Szaktanácsadónkat:
Cu-TECHNIK Kft
Pull László
Tel: 06-1/359-5883
Fax: 06-1/339-5007
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Látogasson el megújult web-oldalunkra:
www.cu-technik.hu