Hirdetés


Hirdetés

Nyárvégi kibővített elnökségi ülés PDF Nyomtatás E-mail

Az augusztus 28-29-ei balatonlellei Közmű és Épületgépész Kupa vitorlásversenyeket megelőző pénteki napon a MÉGSZ nyilvános kibővített elnökségi ülést tartott tagjai számára. Az eseményre több mint hatvan tag és munkatárs jött el, többségük a hétvégi versenyeken is részt vett versenyzőként vagy nézőként.

bkonf
.
Az elnökségi ülésen a szövetség legaktuálisabb témáit és projektjeit bemutató előadások és ezek vitája zajlott. Rácz László a szövetség oktatási tagozatának elnöke az iskolák és tanárok szemszögéből nézve drámai képet festett az épületgépész szakképzés helyzetéről.
Gyárfás Attila elnöki tanácsadó a kormánynak az épületgépészettel kapcsolatos tervezeteit mutatta be. Javaslatára a kibővített elnökség állásfoglalást szavazott meg az Új Széchenyi Tervvel kapcsolatban.
Bemutatásra került a szövetség két új fejlesztése, a Kiváló Építési Termék védjegy és az Energiaőr 1.0 szoftver, utóbbiról Vajda József főiskolai tanár tartott előadást. Mint elmondta, a szoftverrel könnyen és egyszerűen elvégezhető az épületek fűtési-hűtési hőszükségletének megközelítő meghatározása.
Hrabovszki Adrienn munkatársunk a „Megkérdezzük a szakmát" című kutatás végleges és részletes elemzését mutatta be, Bozsó Béla ügyvezető a Dél-dunántúli Épületgépészeti Energiahatékonysági Klaszter keretében szervezett Energiapartner projekt előrehaladásáról adott tájékoztatást.
Golyán László elnök részletes előadásában a szövetség elmúlt években hozott elvi jelentőségű állásfoglalásait elemezte. Mint elmondta „A szakma egy" nyilatkozat, a „szakmaképletről" hozott elnökségi állásfoglalás valamint az idei javaslatunk a szakmai egyeztetés rendszerére egymásra épülő, gondolatiságában, elveiben egymással szerves és következetes kapcsolatban lévő alapdokumentumok. Mindhárom esetében jelentős egyetértést és támogatást érzékeltünk tagoktól és nem tagoktól egyaránt. Elmondta, hogy elveinkhez ragaszkodunk, de ugyanakkor nyitottak vagyunk a szakma előrehaladását segítő munkára, együttműködésre.
Módosítás dátuma: 2010. szeptember 10. péntek, 14:30