Hirdetés


Hirdetés

Magyar Termék Nagydíjat nyert a HAJDU puffertároló termékcsalád PDF Nyomtatás E-mail

mandA több mint 50 éves ipari múlttal rendelkező HAJDU Zrt. újonnan kifejlesztett puffertároló termékcsaládjával nyerte el a Magyar Termék Nagydíj  kitüntető címet. Az ünnepélyes díjátadásra 2010. szeptember 2-án, a Parlamentben került sor.

 

2010-ben immár tizenharmadik alkalommal került meghirdetésre a Magyar Termék Nagydíj Pályázat, melynek középpontjában az aktív minőségpolitika (kutatás-fejlesztés, innováció, oktatás-képzés) alkalmazása áll, mint az egyik lehetséges kivezető út a globális gazdasági válságból.

A pályázat kiírói:
- EXIMBANK Magyar Export-Import Bank ZRt,
- INDUSTORG- VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft.,
- ITD Hungary Nonprofit. ZRt.,
- MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító ZRt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság,
- TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
- TÜV SÜD KERMI Kft.

A Magyar Termék Nagydíj elnyeréséhez szigorú követelményrendszernek kellett megfelelni, valamint egy több lépcsőből álló vizsgálati és tanúsítási eljáráson kellett átesni. A pályázatok értékelése több fordulóban történt. A benyújtott pályázatokat a kiírók által felkért szakmai zsűri bírálta el, melynek eredményeként a több mint 50 éves ipari múlttal rendelkező HAJDU Zrt. újonnan kifejlesztett puffertároló termékcsaládjával elnyerte a kitüntető címet.

A társaság 2008-tól lépett piacra szolár meleg víz előállító egységekkel, valamint már ekkor tervbe vette az ezekhez szükséges indirekt tárolótartályok, puffertárolók, valamint hőszivattyúk gyártását is. A HAJDU Zrt. célja, hogy a megújuló energiát hasznosító rendszerek piaci fejlődését és bővülését kiaknázva ezeknek a rendszereknek stabil, megbízható tartály és hőszivattyú gyártójává váljon, vevőinek komplex rendszereket és mérnöki szolgáltatást kínáljon.

A célok megvalósításához a társaság Megújuló energia üzletág néven külön szervezeti egységet hozott létre, ezzel kialakította az üzletág eredményes működésének szervezeti és személyi feltételeit, megalapozta a tervbe vett új termékek kifejlesztésének műszaki szakmai hátterét.

Kezdetben a hazai és külföldi piacokon napkollektoros (szolár) rendszerek, illetve azok elemeinek (kiemelten a már nagy gyártási tapasztalatokkal bíró zománcozott tartályoknak) a forgalmazására került sor, 2010. évben pedig kifejlesztette a HAJDU puffertároló gyártmánycsaládot, és megteremtette, a termékcsalád gyártási feltételeit.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. puffertárolói zárt, meleg vizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően hőtermelőként rácsatlakoztathatók gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékek, szilárd tüzelőanyagú, biomassza kazánok, szolár rendszerek, valamint hőszivattyúk. Összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal, de egyes típusai közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni.

A társaság által (tervezés, fejlesztés, gyártás, forgalmazás, szerviz révén) kialakított rendszerek és azok fő elemeinek, köztük a fűtési rendszerek energiatárolójaként jellemezhető, többféle energiaforrásról üzemeltethető HAJDU puffertárolóknak a kifejlesztésével biztosítani lehet a hőtermelés és a hőigény időbeli eltérésének kiegyenlítését. A három alaptípussal és négyféle űrtartalommal rendelkezésre álló puffertárolók a konkrétan jelentkező vásárlói igények alapján, műszakilag azokkal összhangban lettek kifejlesztve.

A HAJDU puffertárolói a pályázati kiírás valamennyi formai és szakmai feltételének való megfelelés mellett magukénak tudhatják a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság alapvetően pozitív szakértői véleményét is.

A HAJDU puffertárolók gyártmánycsaládjának alapkivitelei:

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 09. csütörtök, 16:16