Hirdetés


Hirdetés

Kiváló Építési Termék az épületgépészetben PDF Nyomtatás E-mail
A Magyar Épületgépészek Szövetsége csatlakozott a Magyar Építőanyag-ipari Szövetség (MÉASZ) által működtetett, eddig elsősorban építőanyag-ipari termékekre alkalmazott Kiváló Építési Termék (KIVÉT) védjegyrendszerhez, így a levédett védjegy immár az épületgépészetben is alkalmazható.

kivet

A MÉGSZ kidolgozza a különböző épületgépészeti termékek (termékcsoportok) értékelésére alkalmas, specifikus követelmények rendszerét, amelyek alapján lehetséges a minősítés lefolytatása. Kiváló minősítést csak az olyan termékek kaphatnak, amelyek esetében az alkalmazás szempontjából kötelező jogszabályi követelményeken túl további előnyös, az energiahatékonyságot, a klímavédelmet, a biztonságot, a tartósságot javító tulajdonságokkal rendelkeznek. Az értékelés kiterjed a gyártási és a minőségellenőrzési folyamatokra, a szállítási feltételekre, a vevőszolgálati szolgáltatásokra és a gyártó gazdasági erejének vizsgálatára is.
A tervezett kormányzati épületenergetikai támogatási rendszerben a KIVÉT-védjeggyel rendelkező termékek beépítése várhatóan bónuszpontokat fog érni, azaz növeli a támogatás mértékét.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 10. péntek, 16:01