Hirdetés


Hirdetés

Változott a közbeszerzésekkel kapcsolatos költségvetés-készítés PDF Nyomtatás E-mail

A 215/2010.Kormányrendelettel módosult az építési beruházások közbeszerzésekkel kapcsolatos részletes szabályairól szóló 162/2004. Kormányrendelet, így már nem kötelező a Nemzetgazdasági Minisztérium internetes szerverén levő programmal készíteni a közbeszerzési költségvetéseket.

Elegendő, ha a Kontroll kft által forgalmazott, Windows-ra telepíthető KönyvCalc vagy HunKalk programot használja, ugyanis a 215/2010. Kormányrendelet, 1. sz. melléklet 2.4 pontja alapján továbbra is kötelező költségvetést készíteni. A Nemzetgazdasági Minisztérium www.e-epites.hu információs oldalán internetes programunk továbbra is üzemel az irreálisan olcsó ajánlatokról ingyenes szakvéleményt készítő modullal. Lásd: Közbeszerzési Költségvetés-készítő programok/ 1.sz.program Közvetlen elérés: koltseg1.epitesugy.com

 

Tervezőknek

Ha Ön már korábban letöltötte és telepítette a 2010-es KönyvCalc ingyenes, közbeszerzési, tervezői költségvetés-készítő programot (45 Mbyte), akkor szíveskedjen az új, júliusi adattárral innen újra letölteni és telepíteni.

Ha Ön már korábban letöltötte és telepítette a 2010-es HunKalk ingyenes közbeszerzési tervezői költségvetés-készítő programot, akkor innen szíveskedjen újra letölteni és telepíteni a júliusi adattárral.

 

Fővállalkozóknak, kivitelezőknek, pályázóknak

Ha Ön már korábban letöltötte és telepítette a 2010-es KönyvCalc fizetős, időzáras (47M) vagy professzionál (180M) közbeszerzési ajánlati költségvetés-készítő programot, akkor erről az oldalról sziveskedjen az új, júliusi adattárral letölteni, telepíteni.

Ha Ön már korábban letöltötte és telepítette a 2010-es HunKalk fizetős, időzáras vagy professzionál közbeszerzési ajánlati költségvetés-készítő programot, akkor sziveskedjen újra letölteni és telepíteni a júliusi adattárral : Normál Időzáras

Új vásárlóknak továbbra is 50% kedvezmény jár (az időzáras programokra nem vonatkozik). Megrendelő nyomtatvány


A tisztánlátás érdekében az alábbiakat hozzuk szíves tudomására.

Az FVM HIVATALA az AVOP és SAPARD kiírásánál kötelezővé tette a TERC rendszerének használatát, 2007-ig természetesen közbeszerzési eljárás nélkül. A KONTROLL Kft. ezért pert indított az FVM és a Vidékfejlesztési Hivatal ellen, amely PERT JOGERŐSEN MEGNYERT. Az ítélet rendelkező része. A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének állásfoglalása.

Mi tiszta versenyt akarunk. Nézzék meg költségvetés-készítő rendszereinket. Ha megnézik biztos, hogy használni fogják. Mert mi fontos egy költségvetés-készítő program és adattár esetében?

  • feleljen meg a jogszabályi környezetnek

Maximálisan megfelel.

  • legyen gyors a program, az adattári tételek elérése legyen egyszerű

Nálunk ez 3 lépésből, pár másodperc alatt elérhető.

  • az adattár nagysága

A KONTROLL-adattárak minimálisan 50 000 szerkesztett költségvetési tétellel többet tartalmaznak, mint más adattárak.


Miért fontos ez? Mert egy közbeszerzési eljárásnál igen fontos, hogy minél kevesebb K-tétel kerüljön kiírásra (már csak az ellenőrizhetőség miatt is)

  • az adattárfejlesztés legyen rugalmas

A KONTROLL Kft. képes egy évben akár 40-50 000 tétellel is növelni adattárainak nagyságát.


Felhívjuk a szakma figyelmét arra, hogy az un. MVH-adattár alkalmazása közbeszerzési költségvetés-készítésnél nem kötelező, csak az EMVA-támogatással megvalósuló munkáknál.


10+10 kreditpontos Építész- és Mérnökkamarai internetes távoktatásunk a www.kontroll.hu oldalon továbbra is üzemel, felelős műszaki vezetőknek és műszaki ellenőröknek is: internetes online magas-és mélyépítési, épületgépészeti és épületvillamossági tervezői, árazott ajánlati, pályázati költségvetés-készítés, közbeszerzéshez is. Tájékoztató Vizsga tesztlap Már 1200-an elvégezték, a leggyorsabbak egy hét alatt!

KönyvCalc információs telefon: 06 (30) 951 7191 (munkanapokon 10-12 óra között)

HunKalk információs telefon: 06 (1) 368 0683 (munkaidőben)

Üdvözlettel: Kontroll Építőipari Műszaki Költségszakértő Kft.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 03. kedd, 14:25