Hirdetés


Hirdetés

Vivaco szerelési verseny – iskolák közti országos döntő PDF Nyomtatás E-mail
A Vivaco Kft. 2010.05.20-án „Innovatív Épületgépészeti Csőrendszerek Alkalmazása és Szerelése" címen országos szakmai versenyt rendezett végzős középiskolások számára, melyre az egész ország területéről érkeztek a győztes szerelőpárok, akik előzőleg már összemérték tudásukat az iskolai fordulókon.

A viadal két részből állt. Egy elméleti képzést követően – mely érdekes épületgépészeti rendszerek kialakításáról, szereléstechnikai kérdésekről, felületfűtések és hűtések jellemzőiről szólt – a diákok egy kérdéssor megválaszolásával adtak számot ismereteikről.

vivaco_1

vivaco_2A gyakorlati részben a tanulók kézügyességükről, gyorsaságukról, szakmai tudásukról és a szerelőtárssal való összedolgozás képességéről tettek tanúbizonyságot. „Víz alatt" szereltek Valsir falsík mögötti WC-tartályt, szétszedve apró darabjaira, majd ismét működőképessé alakítva azt. Padló- és falfűtési köröket alakítottak ki, melyhez rendszerlemezt, csőrögzítő klipszeket és U-profilt használtak fel.

Keresztmetszet-szűkülés nélküli Pexal Easy idomok és Valsir többrétegű cső segítségével osztó-gyűjtő bekötése is a feladatok közé tartozott. Az értékelésnél az elméleti tudás is szerepet játszott, de természetesen a gyakorlat nyomott többet a latban.

A végső sorrend a nap végére, a következőképpen alakult ki:

I. Dancsi Attila, Varga István (Péchy Mihály Szakközépiskola, Debrecen)

II. Rózsahegyi Tamás, Perger Ádám (Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközép- és Szakiskola, Sportiskola, Zalaegerszeg)

III: Straub Attila, Hábeller Lajos (Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium, Szombathely)

vivaco_3

Az egész nap jó hangulatban, és az egészséges versenyszellem jegyében telt. Fiatal kollégáink pedig értékes ajándékokkal, de ami talán fontosabb, szakmai ismeretekkel gyarapodva térhettek haza. A győztes szerelőpár – cégünk vendégeként  – részt vehet a brno-i Superbike gyorsasági motoros futamon, és együtt szurkolhat velünk a Valsir által támogatott Ducati csapat versenyzőinek.

Módosítás dátuma: 2010. június 09. szerda, 17:30