Hirdetés


Hirdetés

Védjegy a kiválóknak PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Épületgépészek Szövetsége csatlakozott a Magyar Építőanyag-ipari Szövetség (MÉASZ) által működtetett, eddig elsősorban építőanyag-ipari termékekre alkalmazott Kiváló Építési Termék (KIVÉT) védjegyrendszerhez, így a levédett védjegy immár az épületgépészetben is alkalmazható.

A MÉGSZ vállalta, hogy kidolgozza a különböző épületgépészeti termékek (termékcsoportok) értékelésére alkalmas specifikus követelmények rendszerét. Ezt a munkát a MÉGSZ az egyes termékeket képviselő szakmai szervezetekkel és pártoló tagjaival együttműködve kezdte el, a gázkészülékek tekintetében már zajlik az érdemi munka az Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete közreműködésével.

Kiváló minősítést csak az olyan termékek kaphatnak, amelyek az alkalmazás szempontjából kötelező jogszabályi követelményeken túl további előnyös, energiahatékonyságot, klímavédelmet, biztonságot és tartósságot javító tulajdonságokkal rendelkeznek. Az értékelés kiterjed a gyártási és a minőségellenőrzési folyamatokra, a szállítási feltételekre, a vevőszolgálatra és a gyártó gazdasági erejére is.

Reményeink szerint a védjeggyel történő megkülönböztetésnek jelentős marketingértéke lesz. Várható, hogy az új kormány által tervezett épületenergetikai támogatási rendszerben a KIVÉT védjeggyel rendelkező termékek beépítése bónuszpontokat, azaz növelt támogatást fog érni.

A MÉGSZ ezúton is felajánlja együttműködését az érdeklődő szervezeteknek, annak érdekében, hogy a követelményrendszer a legmagasabb igényeket kielégítő termékeket és szolgáltatásokat valódi értékek alapján és egyértelműen megkülönböztethetővé tegye a tömegtermékektől.

 

Gyárfás Attila elnöki tanácsadó

Módosítás dátuma: 2010. június 03. csütörtök, 19:40