Hirdetés


Hirdetés

Hővisszanyerő rendszer a CERTUSS-nál! PDF Nyomtatás E-mail

A PARCOVAP-ot speciálisan a CERTUSS gőzfejlesztőkhöz fejlesztették ki, olyan technológiák esetében ahol a visszatérő kondenz aránya viszonylag magas. Így tehát az energiamegtakarítás a visszatérő kondenzátum mennyiségétől és az üzemi nyomástól függ, de akár 13% is lehet!

A PARCOVAP hőcserélő a sarjúgőzt a tápvíz előmelegítésére hasznosítja. A visszanyert hő közvetlenül a gőzfejlesztőbe jut vissza. Így megvalósul az összes kondenzát-elvezető funkciójának egyszerű felügyelete, s a vízszivattyú tömítéseinek, karmantyúinak, stb. élettartama jelentősen megnő. További előnye, hogy nincsenek vízütés következtében fellépő zajok, csekély a helyigénye, bármilyen helyzetben beszerelhető. Beépítése ajánlott 50% feletti kondenzát-visszanyerés esetén.

parcovap

Az alábbiakban egy konkrét számítási példa mutatja be a PARCOVAP-pal elérhető megtakarítás mértékét, és a ráfordítás megtérülésének időtartamát.

Bemutató jellegű számítás a PARCOVAP hővisszanyerő rendszerrel elérhető megtakarításról

Gőzfejlesztő típusa: Junior 250
A berendezés gázfogyasztása (gyári adat):        18,2 m3földgáz/óra
A berendezés üzemóráinak a száma:                  2500 óra/év
Technológiai gőznyomás:                                     6 bar
1 m3 földgáz ára:                                                 120 Ft/m3
A kazán évi átlagos kihasználtsága:                    90%
A visszatérő kondenz aránya:                              55%

Kondenzátum-hővisszanyerés PARCOVAP sarjúgőz-hasznosítóval
Ez a gőzfejlesztővel összehangolt speciális hőcserélő lehetővé teszi magas kondenzátum aránynál a 10% feletti energiamegtakarítást, nem igényel külön szabályozást, nem igényel külső energiaellátást mert a PARCOVAP kifejezetten a CERTUSS gépekhez lett kifejlesztve.

A megtakarítás nagysága a fent megadott adatok alapján 331 012 Ft lenne évente.

A CERTUSS kétfajta PARCOVAP rendszert gyárt, 4 illetve 6 csatlakozással. A 4 csatlakozással rendelkező PARCOVAP a technológiából visszatérő kondenz hőjével melegíti fel a tápvizet. A 6 csatlakozással ellátott rendszer elsősorban ott célszerű, ahol gőzszárító (cseppleválasztó) került kiépítésre, és így nem csupán a technológiából érkező kondenz hőjét, hanem a cseppleválasztó által leválasztott kondenz hőjét is hasznosítani lehet.
A fenti példa esetében a 6 csatlakozós rendszer lenne ideális, s így a PARCOVAP ára a megtakarítás mértékét tekintve körülbelül 1,9 év alatt térülne meg.


Érdeklődését a Bepatek Kft. munkatársai várják a 06-23-521-521-es telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.
A CERTUSS termékekről a www.bepatek.hu oldalon sok egyéb információt talál. Hírek, információk, érdekességek a www.iparihirek.hu portálon.

Módosítás dátuma: 2010. április 13. kedd, 10:13