Hirdetés


Hirdetés

Mit vár a szakma a végzett épületgépész mérnököktől? PDF Nyomtatás E-mail

2011-ben a Magyar Épületgépészek Szövetsége kérdőíves kutatásban mérte fel, hogy mit várnak az épületgépész szakma gyakorlói a végzett épületgépész mérnököktől. A kérdőíveket 395-en küldték vissza, ezekből értékes tanulmány készült az épületgépészeti képzést végző egyetemi tanszékek számára.

Tizenegy év elteltével a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum https://epuletgepeszforum.hu/ vállalja fel és kezdeményezi a kutatás elvégzését. Az Egyeztető Fórumot alkotó szervezetek azért fordulnak a szakmához kérdéseikkel, hogy a szakmától új és hasznos információkat, impulzusokat kapjanak az épületgépészeti képzés felsőfokú műhelyei Pécsen, Debrecenben, Gödöllőn és Budapesten.

A pályakezdő épületgépész mérnökök ismereteinek, készségeinek összetétele, minősége, piacképessége létfontosságú a szakmagyakorló vállalatok és vállalkozások számára, ezért az Egyeztető Fórum tagjai remélik, hogy 2022-ben is több százan fogják a kérdőívet kitölteni.

A kérdőív itt nyitható meg, a kitöltése mintegy tíz percet vesz igénybe.

A Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum tagjai: Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ), Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ), Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata, Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE).