Hirdetés


Hirdetés

Ünnepség az Építők Napján PDF Nyomtatás E-mail

A 2013. évi Építők Napja ünnepi ülésére, június 7-én, idén is a Vasas Szakszervezet Székházának dísztermében került sor.

Az ülésen a kormányzat képviseletében előadó dr. Szaló Péter (BM) és dr. Lenner Áron Márk (NGM) helyettes államtitkárok az elmúlt években az építőipart súlytó válság után úgy látják, hogy a meghozott kormányzati intézkedések eredményei rövidesen éreztetni fogják kedvező hatásukat, de a kilábalás nem lesz gyors.

A szakmai érdekképviseletek (ÉFÉDOSZSZ, ÉTE, ÉVOSZ, BPMK) képviselői borúlátóbbak és csak remélik, hogy ennél a mélypontnál alacsonyabbra már nem kerülhet az ágazat.

Az ülés ünnepi jellegét hagyományosan most is a Kiváló Építő és más szakmai díjak átadása jelentette. Ezzel kapcsolatban meg kell jegyezni – hogy fölismerve az épületgépészet és a hagyományos építőipar szoros egymásrautaltságát – néhány épületgépész kolléga is átvehetett kitüntetést. Ezek között kiemeljük, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium oklevelét vehette át a Magyar Épületgépész Szövetség (MÉASZ-al közös) jelölése alapján Füredi Ferenc kollégánk is.

Az NGM oklevelét kapták továbbá az alábbi épületgépész szakemberek: Takács Gyula, Karikás György, Netoleczky Károly, Nyárády Berzsenyi Győző, Pongrácz Lajos, és Hoffmann László. A MÉgKSz és a MMK közös díját a Temesvári Mérnökiroda kapta.

 

2013. június 10.

Gyárfás Attila 

 

Módosítás dátuma: 2013. június 20. csütörtök, 17:12