Hirdetés


Hirdetés

Biomassza-tüzelési Tagozat alakult a MÉGSZ-ben PDF Nyomtatás E-mail

Teljessé vált a megújuló energiákkal kapcsolatos belső tagozódás a szövetségen belül azzal, hogy a Magyar Épületgépészek Napenergia Egyesülete (MÉGNAP) és a Geotermikus Hőszivattyú Tagozat mellett mostantól Biomassza-tüzelési Tagozat is működik.

 

biomassza tagozat 1

A márciusi kecskeméti alapító ülésen 14 taggal megalakuló tagozat a berendezésekkel és rendszerekkel valamint a tüzelőanyag-ellátás témaköreivel is foglalkozni kíván. Az alapító ülésen különösen az utóbbi témával kapcsolatban hangzott el számos problémafelvetés és javaslat.

biomassza tagozat 2

A tagozat elnökének megválasztott Boronkai Miklós fontosnak nevezte a szakmai ismeretterjesztő munkát, a kormányzati irányokban történő lobbizást, az energetikai pályázatok szakmaiságának növelését és a szakmai területtel foglalkozó egyesületekkel folytatott párbeszédet. A tagozat alapítói valamennyien lényegesnek tartják, hogy a biomassza tüzeléssel kapcsolatos biztonságtechnikai megoldások (intézkedések, biztonsági berendezések, stb.) széles körben tudatosuljanak, és a kivitelezések során be is épüljenek. A tapasztalat ugyanis az, hogy sok rendkívül balesetveszélyes megoldás születik, főként a lakossági alkalmazások területén. Ezért szükséges a szakma számára tudatosítani azokat a pontokat, ahol a biomassza fűtés a hagyományos fűtésektől eltér, és valamelyest más gépészeti megoldást igényel. Módosítás dátuma: 2013. május 08. szerda, 11:08