Hirdetés


Hirdetés

Szakmai-közéleti fórum volt Balatonkenesén PDF Nyomtatás E-mail

A szeptember első hétvégéjén megrendezett balatonkenesei VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupa vitorlásverseny előtti pénteki napon a MÉGSZ szakmai-közéleti fórumot tartott tagjai számára. Az eseményre több mint negyven tag és munkatárs jött el, akiknek egy része a szombati vitorlás kupán is részt vett versenyzőként. A pénteki szakmai nap programját a szövetség elmúlt féléves projektjeit és érdekvédelmi munkáit bemutató előadások és az ezekhez kapcsolódó vitafórumok alkották.

KK_Gyrfs

A szakmai nap nyitányaként Gyárfás Attila elnöki tanácsadó, budapesti elnök új vagy megjelenés előtt álló jogszabályokról számolt be. Így esett szó a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatát szabályozó NGM-rendeletről, a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény újdonságairól, valamint a gáz csatlakozóvezetékekre, felhasználói berendezésekre, telephelyi vezetékekre vonatkozó műszaki biztonsági előírásokról. Gyárfás Attila beszámolója során élénk vita bontakozott ki a hallgatóság körében a rendeletek, rendelettervezetek kapcsán.

KK_Dobos

A szakmai közéleti nap szponzoraként, az ACO képviseletében Dobos István tartott prezentációt a cég legújabb fejlesztéséről a biológiai szennyvíztisztítást szolgáló ACO Clara berendezésről. Ezt követően Hrabovszki Adrienn munkatársunk a szövetség legújabb projektjének részeként az épületenergetikai korszerűsítéssel kapcsolatos szakképzési igények felmérésének eredményeit mutatta be.

KK_Kata

Korom Kata a MÉGSZ Oktatási Intézetének igazgatója a 2013. január 1-től a felnőttképzésben is hatályba lépő új OKJ rendszeréről és tartalmi változásairól tájékoztatta a hallgatóságot és rámutatott arra, hogy az iskolarendszeren kívüli szakképzés követelmény-rendszerének módosítása milyen következményekkel jár az épületgépész felnőttképzésre nézve.

KK_Szentpteri

Utolsó előadóként Szentpéteri László, a szövetség új szaklapja, az Épületgépész szakszerkesztője mutatkozott be és vázolta fel a lappal kapcsolatos jövőbeli terveket, elképzeléseket. A tartalmas szakmai közéleti nap interaktív előadásait Golyán László MÉGSZ elnök rövid beszéde zárta.

 

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 13. csütörtök, 10:57