Hirdetés


Hirdetés

Sikeres II. Ipari és Technológiai Szakmai Nap PDF Nyomtatás E-mail

ISZN_tmeg_1

A Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ) második alkalommal rendezte meg az Ipari és Technológiai Szakmai Napot január 18-án, Budapesten a Lurdy Házban. Az egész napos szakmai programon több mint 140 látogató és hét kiállító vett részt. Az érdeklődő épületgépész szakemberek tartalmas szakmai előadásokat hallgathattak az ipari terület fűtési, vízkezelési és szellőztetési rendszereiről.

ISZN_tmeg_2

A programot Petró Gyula, a BWT Hungária ügyvezetője indította, aki videoinstallációkkal illusztrált prezentációjában az ipari vízkezelés lehetőségeit vázolta fel.

ISZN_Wilo

A témához szorosan kapcsolódott a Wilo mérnöke, Rokonál Géza előadása is a nagy hatásfokú szivattyúk és nyomásfokozó berendezések szerepéről az ivó- és ipari vízellátásban. Harmadik előadóként, Egyházi Zoltán a Danfoss távfűtési területvezetője az ipari üzemek fűtési rendszereinek korszerűsítési lehetőségeiről számolt be.

ISZN_Rosenberg

A délután során Dr. Szekeres József, a Rosenberg Hungária ügyvezető igazgatója az ipari, technológiai épületek energiatakarékos szellőztetéséről tartott ismertetőt, kitérve a légkezelőgépek esetében végzett gazdaságossági összehasonlító számításokra, ezzel példázva a megtakarítás lehetőségét és a megtérülési időszak rövidségét.

ISZN_Bepatek

A Bepatek Kft. képviseletében Rákos Csaba és Biberika János számolt be a technológiai gőz, és általában véve a gőzfejlesztés előnyeiről, egy élelmiszeripari üzemről készült esettanulmányon keresztül bemutatva a füstgáz energiahatékony hasznosításának alternatíváit. Végezetül a BR GAL-tól Brek Károly a HMOVKK módszerével az ipari hulladékhő hasznosításában elérhető energia- és költségmegtakarítási megoldásokat részletezte.

ISZN_Br_Gal

A hallgatóság részéről kapott pozitív visszajelzésekre és a nagy érdeklődésre való tekintettel a szövetség 2013-ban is megszervezi az Ipari és Technológiai Szakmai Napot.

ISZN_BWT

A rendezvény támogató szakmai partnere a MÉGSZ Ipari és Technológiai Tagozata valamint az Épületgépészeti Hegesztési és Technológiai Klaszter volt.

Módosítás dátuma: 2012. február 16. csütörtök, 14:32