Hirdetés


Hirdetés

Jelentős volt az érdeklődés az első Megújuló Energia Szakmai Nap iránt PDF Nyomtatás E-mail

kznsg

A Magyar Épületgépészek Szövetsége idén első alkalommal rendezte meg a Megújuló Energia Szakmai Napot november 30-án, Budapesten, a Lurdy Házban. Az egész napos szakmai programon több mint kétszáz látogató és tizenkét kiállító vett részt. Az energiahatékonyság és a megújuló energiák hasznosítása iránt érdeklődő épületgépész szakemberek elmélyült, részletes szakmai előadásokat hallhattak a napenergia-hasznosítás, a hőszivattyúzás és a biomassza-hasznosítás területéről.

naplop

Az Equinoxe Kft. képviseletében Farkas László, Hertelendy Attila és Valent Adrián mutatta be az Equinoxe hőszivattyús rendszereinek teljes palettáját és gépészeti megoldásait. Varga Pál, a Naplopó Kft. ügyvezetője a Napkollektoros rendszerek megvalósítása a gyakorlatban című előadásában az eddig megvalósult napkollektoros rendszerekkel kapcsolatos üzemeltetési tapasztalatokról és az általuk elért energiahozamokról számolt be. 

wagnersolar

Beleznai Nándor a Wagner Solar Kft. ügyvezető igazgatója a fotovillamos napenergia-hasznosításban rejlő lehetőségeket taglalta, bemutatva a napelemes rendszerek tervezési, szerelési és beüzemelési gyakorlatát is. Végezetül a Buderus Fűtéstechnika Kft. értékesítési vezetője, Nyárády-Berzsenyi Győző tartott nagy érdeklődésre számot tartó előadást a fatüzelés részleteiről

killti_tr

Pozitív fogadtatásra talált, hogy az előadók a szokásosnál részletesebb, 90 perces előadásokat tartottak, mivel ez lehetővé tette az egyes témákban való elmélyülést. A rendezvény résztvevői közül többen is kifejezték az ezzel kapcsolatos elégedettségüket. Tekintettel a pozitív visszajelzésekre és a nagy érdeklődésre a szövetség 2012-ben ismét megszervezi a Megújuló Energia Szakmai Napot.