Hirdetés


Hirdetés

Kiváló Építési Termék lett a Buderus kazáncsaládja PDF Nyomtatás E-mail

Magyarországon, a gázkazánok közül elsőként, a Buderus Hungária Fűtéstechnikai Kft. által forgalmazott Logamax Plus GB 162 típusú kondenzációs gázkazáncsalád kapta meg a KIVÉT (Kiváló Építési Termék) védjegyet (8 kazántípus a 14 és 100 kW névleges hőteljesítmény tartományban).

Miután a Magyar Épületgépészek Szövetsége is csatlakozott a KIVÉT védjegy-rendszer működtetőinek köréhez, egyre több épületgépészeti termékkel lehet pályázni a védjegy megszerzésére. A www.kivet.hu honlapon szereplő általános pályázati feltételek mellett olvashatók már az alábbi épületgépészeti termékekre vonatkozó termékspecifikus követelmények is:

- Gázkazán beépített gázégővel, háztartási és kommunális fűtési és használati melegvíz készítésre

- Hővisszanyerő szellőztető berendezés lakóépületekhez

- Tetőventilátorok lakóépületekhez

- Napkollektorok

A követelmények kidolgozását a MÉGSZ vállalta, amihez a szakterületi szakértők együttműködésére számít. A MÉGSZ a Minősítő Tanács tagjaként részt vesz a pályázatok elbírálásában is.

Az épületgépész szakma és a beruházók, felhasználók közös érdeke a piac megtisztítása. A KIVÉT védjegy nemcsak a termék minőségét illetően garantál az átlagosnál magasabb színvonalat, hanem a termékkel együtt nyújtott szolgáltatásokat, a fogyasztóvédelmi garanciákat és a terméket valamint a szolgáltatást nyújtó vállalkozás megbízhatóságát is ellenőrzi. A védjegy használata értékelhető piaci előnyt jelenthet, segít az ajánlatok közötti eligazodásban. Előnyt jelenthet az energiahatékonysági pályázatok elbírálásában is.

Gyárfás Attila

Módosítás dátuma: 2011. október 05. szerda, 15:10