Hirdetés


Hirdetés

Mozgalmas, tartalmas közéleti nap Balatonkenesén PDF Nyomtatás E-mail

A szeptember 3-4-ei balatonkenesei Közmű és Épületgépész Kupa vitorlásversenyek felvezető rendezvényeként pénteken a MÉGSZ kibővített elnökségi ülést és szakmai közéleti napot tartott tagjai számára.

e-domonkos

Az eseményre több mint ötven tag és munkatárs jött el, többségük a hétvégi versenyeken is részt vett versenyzőként vagy nézőként. A közéleti napon a szakma elmúlt fél évben történt eseményeit és a szövetség érdekképviseleti tevékenységét mutatták be és elemezték. Golyán László elnök köszöntőjét követően Palla Zsófia munkatársunk a „Mit vár a szakma a végzett épületgépész mérnököktől” online kérdőíves felmérés kutatási eredményeit foglalta össze.

Dr. prof. Barótfi István a Szent István Egyetem Létesítmény- és Környezettechnika tanszékének vezetője vázlatos elemzést nyújtott az épületgépészeti felsőoktatás helyzetéről és jövőképéről. Bemutatta a szakmai felsőoktatás helyzetét meghatározó gazdasági, politikai tényezőket, az épületgépészeti képzés intézményi hátterét, továbbá említést tett a tárgyi feltételek megváltozásának hatásairól is.

e-gyrfs

Gyárfás Attila elnöki tanácsadó, budapesti elnök a MÉGSZ-nek a Gázipari Műszaki-biztonsági Szabályzat fejlesztése érdekében tett módosítási javaslatairól számolt be. Varga Pál alelnök, a Napenergia Tagozat vezetője az Új Széchenyi Terv aktuális energetikai pályázatairól (ZBR, KEOP) és az azokkal kapcsolatos tapasztalatokról tartott előadást, előre vetítve az idén várható napkollektoros pályázatban rejlő lehetőségeket, előnyöket. Pánger László tagozatvezető a májusban megalakult Hegesztési és Technológiai Klaszter célkitűzéseit és idei kezdeményezéseit ismertette.

Pártoló tagunk, a Technorgáz Kft. ügyvezetője, Kerekes István saját fejlesztésű terméküket, a 6 kW-os, parapetes mini cirkót mutatta be az elnökség tagjainak. Neuwirth Károly az ACO műszaki vezetője, a cég új fejlesztését – a természet- és környezetvédelmi szempontokat középpontba állító – békaalagút-rendszer telepítését prezentálta.

e-domi

Domonkos László alelnök az épületgépészeti szakképesítések új rendszeréről, megváltozott struktúrájáról és idén kidolgozott fejlesztési koncepciójáról tájékoztatta a hallgatóságot, kitérve arra is, hogy milyen álláspontot képviselt a szövetség az egyeztetések során. Korom Kata oktatási igazgató a szövetség Oktatási Intézetének 2011-es munkájáról, elért eredményeiről számolt be és jövőbeli terveit vázolta fel.

Végezetül Golyán László elnök részletes előadásában a MÉGSZ érdekérvényesítő tevékenységét, elvi jelentőségű állásfoglalásait elemezte. Hangsúlyozta, hogy az épületgépész szakmának a gazdasági és politikai színtéren akkor van esélye az előrelépésre, ha megvalósul a szakmai szervezetek együttműködése és egységes fellépése. Erre a szövetség továbbra is nyitott.

A kiváló hangulatú, tartalmas és mozgalmas szakmai közéleti napot a Magyar Épületgépészek Napenergia Szövetségének megalakulása zárta.

A kibővített elnökségi ülés és a szakmai közéleti nap alkalmával készült fotókat tekintse meg Képtárunkban!

 

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 19. hétfő, 15:04