Hirdetés


Hirdetés

2011 is mozgalmas éve lesz a szövetségnek PDF Nyomtatás E-mail

A szövetség elnökségében, tagozataiban, megyei csoportjaiban, két intézetében és klaszterében 2011-ben is mozgalmas élet várható. A tervek megvalósításához a hatékony szervezést és támogatást a budapesti és pécsi irodákban dolgozó kilenc munkatársunk fogja megadni.

Páratlan év van, tehát a szakma legnagyobb rendezvényére a Hungarothermre is sor kerül április 5-10-ig. Saját standdal jelenünk meg és fővédnökként a szakmai konferenciát is mi szervezzük együttműködve az érdekelt szakmai szervezetekkel. Továbbra is támogatjuk a Hungexpo Zrt-t abban, hogy az októberi Hoventa szállodaipari kiállításon az épületgépész tematika markánsan megjelenhessen.

Tavasszal és ősszel is több országjáró szakmai turnét fogunk szervezni, ezekről időben meghívót küldünk az érdeklődő kollégáknak, de a megsz.hu honlapon is folyamatosan fogjuk hirdetni a rendezvényeket. A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk a Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben konferencia és kiállítás szervezését és ősszel immár második alkalommal lesz Ipari Szakmai Nap.

Február elején ezúttal Budapesten tartjuk a hagyományos MÉGSZ-hétvégét, amelynek keretében szekciónapot, konferenciát, közgyűlést és bált is szervezünk. Lesz idén is sí, ping-pong, horgász valamint közmű és épületgépész közös vitorlás kupa.

2011-ben reményeink szerint a Kiváló Építési Termékekről szóló KIVÉT-projektünkben jó néhány épületgépészeti termék megkapja a minősítési eljárást követően a KIVÉT-védjegyet.

Továbbra is fontos, hogy az építőipari élénkítésért más szakmai szövetségekkel összefogva lobbizzunk. Részt veszünk a gázipari műszaki szakbizottság munkájában, amely a GMBSZ szerkesztő bizottsága is egyben. Ezen a fórumon keresztül is szorgalmazzuk, hogy a gáz műszaki biztonsági felülvizsgálatról végre megszülessen a végrehajtási rendelet. Még a gáznál maradva: mivel a FŐGÁZ-nál olyan új belső folyamatok és műszaki követelmények születtek, amelyek hatással vannak a tervezési és szerelési munkákra, ezek finomítását és korrigálását kezdeményezzük, tárgyalásokat folytatva a gázszolgáltatóval.

Mivel a szakmunkás-utánpótlás a szakma egyik legégetőbb problémája és az épületgépész szakmunkásképzés tartalmával jelentős problémák vannak, ennek a területnek a reformjával is foglalkozni kívánunk.

Reményeink szerint tovább folytatódik az épületgépész szakmai szervezetek közötti egyeztetési, együttműködési rendszer építése, ezen a területen is sokat akarunk dolgozni és jó eredményeket várunk.

 

Bozsó Béla ügyvezető