Hirdetés


Hirdetés

Kompakt gőzátalakító (DUKv PHx – DIN 58950-7) PDF Nyomtatás E-mail
A Bepatek Kft. – a CERTUSS automata gőzfejlesztők forgalmazása mellett – tovább szélesíti termékkörét a gyógyszeripari tisztagőz előállítására alkalmas, DIN 58950-7-es szabványnak is megfelelő, gőzt előállító berendezéssel.

1.1. Általános jellemzők

A leírásban szereplő kompakt gőzátalakító alkalmas a DIN58950-7 szerinti, gyógyszeripari tisztagőz előállítására. 

Rövid leírás

bep_1

A tisztagőzt csőspirállal állítják elő, ami felépítésénél fogva nagy hőátadással rendelkezik. Ezáltal lehetővé vált egy rendkívül kis helyigényű és tömegű rendszer megalkotása. A teljes berendezés normál ajtókon keresztül beszállítható. A kis súly megkönnyíti a beszállítást és a felállítást.

A berendezést egy programozható Siemens Simatic S7 300-as vezérléssel látták el. Ez biztosítja az optimális működést és felügyeli a teljes folyamatot. A központi rendszerre történő csatlakozás opcionálisan megoldható.

A nyomásszabályozás egy PID-vezérlésű szabályozószeleppel történik a primer gőzoldalon. A tápvíz szintszabályozása a leválasztó tartályból zajlik. Az iszapoló egységet teljesítményfüggően szabályozzák, ami energia-megtakarítást jelent.

1.2. A kompakt gőzátalakító DUKv Phx különös előnyei

  • Fűtött tápvíztartály integrált, magas hőmérsékletű gáztalanítóval (opció).
  • A függőleges építési mód és a hőcserélő elhelyezése a leválasztó tartályban rendkívül helytakarékos.
  • Az alacsony gőzsebességnek köszönhetően javul az előállított tisztagőz minősége.
  • A speciálisan kialakított vezérlés nagyon rugalmas működést biztosít.
  • Az alacsony tisztagőzsebesség magas kiválasztási fokot és száraz gőzt biztosít.
  • A szintén integrált tápvíz-előmelegítő/kondenzhűtő javítja a termikus hatásfokot, és ezzel 15%-kal csökkenti a nyersgőz-szükségletet (opció).

1.3. Működési elv

bep_3A teljesen sótalanított vizet – egy szivattyú segítségével a táptartályba vezetik. Itt a tápvizet – egy csőspirálos hőcserélővel – a primér gőzzel felfűtik. A magas hőmérséklet hatására az endotoxinok mennyisége jelentősen csökken. Egyúttal megtörténik a gáztalanítás: a gáztalanító szelep elvezeti a keletkező gázokat.

Ezt követően, egy szelepen keresztül a gőzátalakítóba vezetik a tápvizet. A belső fekvésű csőspirál hőcserélő segítségével létrejön a tisztagőz. Mielőtt a tisztagőz kilép a készülékből, először átvezetik egy nyugalmi zónán, alacsony sebességgel. A berendezést programozható vezérlés irányítja és ellenőrzi az elkülönített felügyeleti köröket.

Bővebb felvilágosításért forduljon a Bepatek Kft. mérnök szakembereihez!

Telefon: 23-521-521

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.bepatek.hu

Módosítás dátuma: 2010. február 03. szerda, 14:10